ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για όλους: Άρχισε η υποβολή αιτημάτων πληρωμής για τα voucher Ιουλίου

Τουρισμός για όλους: Άρχισε η υποβολή αιτημάτων πληρωμής για τα voucher Ιουλίου
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου η υποβολή αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά γραφεία).

Η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr και αφορά vouchers που εξαργυρώθηκαν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους (1/7/2021 - 31/7/2021).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχουν επισημάνει και παράγοντες του τουρισμού το προηγούμενο διάστημα η «ολική επαναφορά» των Ελλήνων ταξιδιωτών το 2021 στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, επανέφερε το αίσθημα αισιοδοξίας στις τοπικές κοινωνίες, έπειτα από ενάμιση σχεδόν χρόνο «σιγής» που είχε προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Και σε αυτήν την εξέλιξη βοήθησαν και τα προγράμματα επιδότησης των διακοπών των υπουργείων Τουρισμού και Εργασίας, για τα οποία υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

Ειδικότερα αισθητή βελτίωση εμφανίζουν φέτος οι επιδόσεις του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού. Το πρόγραμμα, που προσφέρει διαμονή έως 4 ήμερων ή εναλλακτικά τουριστικές υπηρεσίες μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, εμφανίζει, κατά την φετινή χρονιά, ιδιαίτερα αυξημένη εξαργύρωση των παρεχόμενων voucher του σε σχέση με πέρυσι. Έτσι μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου εξαργυρώθηκαν 47.170 voucher που αντιστοιχούν σε 99.950 ωφελουμένους, ενώ οι αριθμοί για το σύνολο της χρονιάς πέρυσι ανέρχονταν μόνο σε 23.840 vouchers και 46.945 ωφελουμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παρατάθηκε για όλο το 2021. Σε αυτό εντάχθηκαν 631 νέα καταλύματα και 41 τουριστικά γραφεία ως πάροχοι, πλέον καλύπτεται η διαμονή 2,3 ή 4 ημερών κατ’ επιλογή του δικαιούχου - αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρυσι - έχουν αυξηθεί τα ποσοστά κάλυψης από το 60%, στο 80% έως και 100% ανά περίπτωση, ενώ προσφέρεται 100% κάλυψη σε άτομα με αναπηρία και επιλύθηκαν ζητήματα ως προς τους συνοδούς τους. Ακόμη το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε νέους δικαιούχους προσφέροντας 70.852 νέα vouchers σε 128.351 νέους ωφελούμενους του προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ