ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Ζαχαράκη: Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τουριστικούς «θησαυρούς» για όλο τον χρόνο

Σοφία Ζαχαράκη: Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τουριστικούς «θησαυρούς» για όλο τον χρόνο

Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες όλο τον χρόνο, καθώς κάθε περιοχή της έχει τουριστικούς «θησαυρούς», επισημαίνει στη συνέντευξή της στο CNN Greece η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Κάνοντας μία αποτίμηση του προηγούμενου έτους για τον τουρισμό, η κ. Ζαχαράκη επισημαίνει πως «το 2021 για την Ελλάδα ήταν έτος ανθεκτικότητας και επιτυχίας», καθώς με βάση τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα ανήλθαν σε 10,47 δισεκατομμύρια ευρώ, το πρώτο 11μηνο του έτους. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ξεπεράστηκε σημαντικά ο στόχος που είχε τεθεί στην αρχή της σεζόν, να φτάσουμε δηλαδή στο 50% της χρονιάς - ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, το 2019, όταν τα έσοδα έφτασαν στα 18 δισ. ευρώ.

Ο στόχος μας για τον τουρισμό στην Ελλάδα όλο τον χρόνο είναι διπλός, πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη, αναφέροντας πως αρχικά θα πρέπει να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο στους δημοφιλείς προορισμούς και αφετέρου να «φωτίζουμε» τουριστικά όλες τις περιοχές της Ελλάδας. «Για πρώτη φορά φέτος έχουμε καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό», εξηγεί, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «ο βιώσιμος τουρισμός διέπει οριζόντια όλες τις δραστηριότητές μας», αναφερόμενη στο υπουργείο Τουρισμού και τις δράσεις του. Τέλος, η ίδια αποκάλυψε πως αυτή την περίοδο διεξάγεται ειδική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού, τόσο για τους δημοφιλείς όσο και για άλλους προορισμούς της επικράτειας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο CNN Greece:

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece στον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ