ΕΛΛΑΔΑ

Daily Telegraph: Αυτές είναι οι δέκα πιο εντυπωσιακές μυστικές «γωνιές» της Ελλάδας

Daily Telegraph: Αυτές είναι οι δέκα πιο εντυπωσιακές μυστικές «γωνιές» της Ελλάδας
Ποια νησιά αναφέρει το άρθρο Pixabay

Μήνυμα αισιοδοξίας για τους ελληνικούς προορισμούς δίνει η Daily Telegraph σε πρόσφατο ρεπορτάζ της. 

Η συντάκτρια του άρθρου (δείτε το άρθρο ΕΔΩ) εστιάζει στις νέες συνεργασίες των αεροπορικών εταιριών που θα επιτρέψουν στους Βρετανούς τουρίστες να ανακαλύψουν νέα αυθεντικά μέρη της Ελλάδας και ξεχωρίζει τις δέκα πιο εντυπωσιακές μυστικές «γωνιές» που εφέτος θα είναι περισσότερο προσβάσιμες στους επισκέπτες.

Νάξος

Στις πρώτες θέσεις, ο κατάλογος περιλαμβάνει τη Σύρο για την τοπική κουλτούρα καθώς και τη Νάξο με τις άγριες φυσικές ομορφιές, τα δάση κέδρων, τις αμμώδεις παραλίες και το μοναδικό λικέρ κίτρου. Ακολουθούν η Μήλος, η παραδεισένια Σκύρος, η θαυμαστή Ικαρία, η ξεχωριστή Λέρος, η πανέμορφη Καστοριά, η παραδοσιακή Κάρπαθος αλλά και η γοητευτική και αυθεντική Σητεία της Κρήτης. Στο άρθρο ξεχωρίζει η Αστυπάλαια ως μία «πράσινη» θεά που εντυπωσιάζει με τις αειφόρες καινοτομίες, το βυζαντινό κάστρο και τους γραφικούς ανεμόμυλους.

Λέρος

Με αφορμή τη λίστα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς σημειώνει ότι η Νάξος αναδεικνύει ειδικά τουριστικά προϊόντα που θα τροφοδοτήσουν το έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας τονίζει ότι σε πρόσφατη παρουσίαση της Αστυπάλαιας στο Λονδίνο διαπιστώθηκε ο βαθμός ανταπόκρισης του Βρετανικού κοινού για ποιοτικούς προορισμούς όπως την «πεταλούδα του Αιγαίου».

Κάρπαθος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ