ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία η λειτουργία του πολυτελούς ΟN Residence στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία η λειτουργία του πολυτελούς ΟN Residence στη Θεσσαλονίκη
Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί μία σύμπραξη της Grivalia Hospitality και της TOR Hotel Group και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 29 Απριλίου

Στα 20 εκατ. ευρώ έφθασε το συνολικό ύψος της επένδυσης προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία το το ON Residence, ένα νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί μία σύμπραξη της Grivalia Hospitality και της TOR Hotel Group και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 29 Απριλίου με στόχο να βοηθήσει στην αναβάθμιση της τουριστικής αγοράς της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της βορείου Ελλάδας, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Το πολυτελές boutique ξενοδοχείο με θέα στον Θερμαϊκό, βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Αριστοτέλους και πήρε το όνομα του από το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», το οποίο επιστρέφει στην παραλία της Θεσσαλονίκης 28 χρόνια μετά. Το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία των δύο εταιρειών έναντι 5,46 εκατ. ευρώ το 2017, μετά από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο μετείχε από κοινού η Grivalia Hospitality (65%) με την TOR Hotel Group (35%).

Το ON Residence αποτελείται από 7 ορόφους, 60 δωμάτια υπέροχου design, το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», το cocktail bar Tiger Loop, εσωτερική καταπράσινη αυλή, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Για την ανακατασκευή του ιστορικού αυτού μερικώς διατηρητέου κτιρίου, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια. Επιπλέον, σημειώνεται πως στην διάρκεια των εργασιών απασχολήθηκαν συνολικά 350 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα της προσπάθειας της Grivalia Hospitality για τη δημιουργία projects στο χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας. Σημειώνεται πως η Grivalia Hospitality, τα στελέχη της οποίας ανέφεραν ότι η έδρα της εταιρείας πρόκειται μέσα στο 2022 να μεταφερθεί από το Λουξεμβούργο στην Αθήνα, έχει στο χαρτοφυλάκιό της υπό ανάπτυξη ή και λειτουργία 6 premium hospitality projects αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. Πέραν του ON Residence, εντός της φετινής χρονιάς αναμένεται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης που δρομολογεί η εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου για τη λειτουργία πολυτελούς καταλύματος, ενώ στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και τα Αστέρια Γλυφάδας όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία το One&Only Aesthesis, ενός από τα καλυτέρα και πιο πολυαναμενόμενα city resorts του κόσμου.

Όσον αφορά στην TOR Hotel Group, πρόκειται για μια ελληνική, οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση 97 ετών στον τομέα του τουρισμού. Ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε και λειτούργησε ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό Mediterranée που άνοιξε το 1925 μέχρι το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Σήμερα, ο όμιλος απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και λειτουργεί 5 ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, όλες κορυφαίες στην κατηγορία τους. Εκτός του ΟΝ Residence, στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη τα ξενοδοχεία City Hotel και The Excelsior στη Θεσσαλονίκη, καθώς και Eagles Resort, Eagles Palace και το Eagles Villas στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ