ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Ψηφιακό «πάσο» έως 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για Σάμο

Κικίλιας: Ψηφιακό «πάσο» έως 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για Σάμο
Πρόκειται για ένα στοχευμένο σχήμα τόνωσης του εγχώριου τουρισμού ειδικά για τις δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα πέρυσι INTIME/ Δελτίο τύπου / POOL

Ένα ειδικό ψηφιακό «πάσο» έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο, το οποίο οι πολίτες που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στους δύο αυτούς προορισμούς, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού και χωρίς περιορισμούς, από τη διαμονή και την εστίαση, μέχρι τις τοπικές τους μεταφορές, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα στοχευμένο σχήμα τόνωσης του εγχώριου τουρισμού ειδικά για τις δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα πέρυσι, με τη χρήση άυλης χρεωστικής κάρτας προς χιλιάδες δικαιούχους που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί κατά τη θερινή - και όχι μόνο - περίοδο.

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση - σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - στέκεται δίπλα με αμεσότητα και συνέπεια στις τοπικές κοινωνίες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς όλο αυτό το διάστημα την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης τόσο της Βόρειας Εύβοιας, όσο και της Σάμου», τόνισε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε λέγοντας:

«Από το ολιστικό σχέδιο των παρεμβάσεων που έχουμε αναπτύξει, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το τουριστικό μας προϊόν, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη μέση ελληνική επιχείρηση, τη μέση ελληνική οικογένεια και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στις τουριστικές αφίξεις

Στην οικονομία του τουρισμού ποντάρουν φέτος οι φορείς του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού προκειμένου να επουλώσουν τις πληγές που άφησε η περυσινή πυρκαϊά στη Βόρεια Εύβοια, που πέραν της καταστροφής του μοναδικού φυσικού κάλλους της περιοχής, αλλάξε και την επαγγελματική ζωή σε πολλούς από τους κατοίκους της.

Μάλιστα, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς, φέτος η Bόρεια Εύβοια διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό μέρισμα της τουριστικής κίνησης. Την ίδια στιγμή που η περιοχή αναγεννάται και πρασινίζει αφήνοντας πίσω την εικόνα της καταστροφής, διάχυτη είναι η ασιοδοξία ότι η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει όλες τις προυποθέσεις να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τον Ελληνα επισκέπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ