ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαίρι στην Κίμωλο: Οι παραλίες, τα αξιοθέατα και οι επιλογές διαμονής που ξεχωρίζουν

Καλοκαίρι στην Κίμωλο: Οι παραλίες, τα αξιοθέατα και οι επιλογές διαμονής που ξεχωρίζουν

Τα τελευταία χρόνια η Κίμωλος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα μας, ενώ τα ειδυλλιακά της τοπία «πρωταγωνιστούν» σε ταξιδιωτικά περιοδικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο, με τον συνδυασμό Μήλος-Κίμωλος να αποτελεί και φέτος μία ταξιδιωτική πρόταση που ξεχωρίζει.

Τι κάνει όμως την Κίμωλο τόσο ξεχωριστή; Γιατί αξίζει να την επισκεφτούμε; Ποιες είναι οι παραλίες και τα αξιοθέατα που αξίζουν την προσοχή μας και ποια περιοχή να προτιμήσουμε για τη διαμονή μας, αν επισκεφτούμε φέτος τον μικρό αυτόν επίγειο παράδεισο των Κυκλάδων;

Πού θα κολυμπήσετε και ποιες περιοχές να προτιμήσετε για τη διαμονή σας

Αν δεν έχετε επισκεφτεί ξανά την Κίμωλο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εκτός από το Χωριό (όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη Χώρα του νησιού), οι βασικοί και πιο ιδιαίτεροι οικισμοί -που κατοικούνται κυρίως το καλοκαίρι- είναι η Ψάθη, η Γούπα, το Ρέμα, ο Καράς, τα Πράσσα ή Πράσα, η Αλυκή, και η Μπονάτσα.

Η Κίμωλος διαθέτει επίσης και πολλές ειδυλλιακές παραλίες, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται στους οικισμούς που προαναφέραμε. Στο ψαροχώρι Ρέμα, στην ήσυχη παραλία με την άμμο στο Κλίμα, στα Πράσα, στα Ελληνικά και τη Μαυροσπήλια -δύο παραλίες που είναι προσβάσιμες με σκάφος, θαλάσσιο ταξί και με αυτοκίνητο- και φυσικά, στην Αλυκή, το Καλαμίτσι και την Μπονάτσα, θα απολαύσετε τις βουτιές σας.

Η Μπονάτσα, μάλιστα, είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Κιμώλου, ενώ είναι οργανωμένη με beach bar και εκεί βρίσκεται και το Bonatsa Beach House, στο οποίο αξίζει να διαμείνετε κατά την παραμονή σας στο νησί, ειδικότερα αν επιθυμείτε να ξυπνάτε κάθε πρωί λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα.

Το B3-Bonatsa Beach Bar στην Μπονάτσα της Κιμώλου

Οι επιλογές που αναβαθμίζουν την έννοια της χαλάρωσης

Το Bonatsa Beach House των Aria Hotels αποτελεί μία επιλογή διαμονής που σίγουρα ξεχωρίζει στην Κίμωλο. Πέρα από το ότι απέχει λίγα μόλις μέτρα από τη μαγευτική ομώνυμη παραλία, αποτελείται από τρία ευρύχωρα δωμάτια, πλήρως ανακαινισμένα, με σεβασμό στην ιδιαίτερη αισθητική της Κιμώλου.

Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα πλούσιο πρωινό, καθώς και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τους ανθρώπους του Bonatsa Beach House να τον εξυπηρετούν ακόμη και σε ό,τι αφορά στην ενοικίαση οχήματος, στις κρατήσεις σε εστιατόρια στο νησί, αλλά και στη διοργάνωση εκδρομών που θέλει να πραγματοποιήσει στην Κίμωλο ή σε γειτονικά νησιά.

Το Bonatsa Beach House στην Κίμωλο

Σε απόσταση αναπνοής από το συγκρότημα Bonatsa Beach House, μάλιστα, βρίσκεται το B3-Bonatsa Beach Bar, στις αναπαυτικές ξαπλώστρες του οποίου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει μία ποικιλία δροσερών ποτών και σνακ.

Το B3-Bonatsa Beach Bar στην Μπονάτσα της Κιμώλου

Η παραλία Μπονάτσα και η περιοχή γύρω από αυτήν είναι γενικά από τις πιο δημοφιλείς του νησιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας στον ταξιδιώτη τη δυνατότητα να χαλαρώσει στο B3-Bonatsa Beach Bar, αλλά και να απολαύσει το γεύμα του σε ταβέρνες και εστιατόρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Το B3-Bonatsa Beach Bar στην Μπονάτσα της Κιμώλου

Διακοπές στο νησί με τα μονοπάτια και τα κρυστάλλινα νερά

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί η Κίμωλος να μην είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων όμως, προσφέρει στους επισκέπτες της πολλές επιλογές για διασκέδαση, χαλάρωση και εξερεύνηση. Να αναφέρουμε απλώς ότι εκτός από εντυπωσιακούς κολπίσκους, αμμώδεις και βραχώδεις παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές, η Κίμωλος διαθέτει επίσης Κάστρο, Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και πολλά μονοπάτια που ενδείκνυνται για πεζοπορία.

Βέβαια, ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα του νησιού είναι το Σκιάδι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα φυσικό, πέτρινο μνημείο που έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου μανιταριού και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου. Αν βρεθείτε την Κίμωλο, αξίζει επίσης να επισκεφτείτε με σκάφος και το γειτονικό νησί της Πολυαίγου, που έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η Κίμωλος συνδέεται αρκετές φορές την ημέρα με την Μήλο, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι στην Κίμωλο με μία επίσκεψη και στα δύο άλλα αυτά νησιά.

kimolos-7.jpg
Το φυσικό μνημείο Σκιάδι στην Κίμωλο

Το σίγουρο είναι πως αν η Κίμωλος αποτελεί την πρώτη σας επιλογή για τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές, έχετε κάθε λόγο να κλείσετε έγκαιρα τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια και να επιλέξετε το κατάλληλο κατάλυμα και την ιδανική τοποθεσία για τη διαμονή σας. Και αν θέλετε να συνδυάσετε τη χαλάρωση με την πολυτέλεια, την άψογη εξυπηρέτηση και την άμεση πρόσβαση σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, τότε το Bonatsa Beach House αποτελεί μία επιλογή που αξίζει την προσοχή σας.