ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Γερμανοί επιλέγουν και φέτος την Ελλάδα για τις διακοπές τους

Οι Γερμανοί επιλέγουν και φέτος την Ελλάδα για τις διακοπές τους
Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Αυξημένη ζήτηση δείχνουν οι Γερμανοί για τους Ελληνικούς προορισμούς. Και η Ελλάδα φαίνεται ότι επωφελείται από την πτώση του τουρισμού στη Γερμανία.

Παρά το προσφυγικό και την αύξηση των φόρων προτιμούν να κάνουν διακοπές σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη. Πτώση, αντίθετα, παρουσιάζουν οι κρατήσεις για Κω και Σάμο.

Σύμφωνα με στοιχεία των γερμανών τουριστικών πρακτόρων που επικαλείται η Deutsche Welle λίγο πριν το καλοκαίρι οι τουριστικές κρατήσεις στη Γερμανία αυξάνονται καθημερινά.

Αντίθετα, όπως δήλωσε στο dpa εκπρόσωπος του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV «οι αριθμοί των κρατήσεων ξεπερνούν τους περσινούς, που είχαν καταγράψει ρεκόρ».

Σύμφωνα με στοιχεία του DRV παραδοσιακά πρώτοι στις προτιμήσεις των Γερμανιών τουριστών ελληνικοί προορισμοί παραμένουν η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και η Κέρκυρα. Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Σάμο και την Κω, κυρίως λόγω της αθρόας άφιξης στα δύο νησιά προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία και άλλες εστίες μεγάλων κρίσεων.

15000518

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ/Βαγγέλης Μπουγιώτης

H Eλλάδα επωφελείται από την πτώση της ζήτησης για Τουρκία

Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγει και έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Καταναλωτικών Ερευνών GfK, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις προς την Ελλάδα θα σημειώσουν άνοδο σε σχέση με την περσινή θερινή τουριστική σαιζόν.

Αυτή η άνοδος οφείλεται εν μέρει και στην πτώση της ζήτησης προς την Τουρκία, εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στη χώρα, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2015 η Τουρκία κατείχε την τρίτη θέση στον κατάλογο των αγαπημένων τουριστικών προορισμών των Γερμανών. Αντίστοιχα μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση και προς την Αίγυπτο, για παρόμοιους λόγους. Από την άλλη πλευρά το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση προς ισπανικούς και πορτογαλικούς προορισμούς, μεταβάλλοντας έτσι το τουριστικό τοπίο στη Μεσόγειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ