ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Θα «βουλιάξει» από κόσμο το Σαββατοκύριακο

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Θα «βουλιάξει» από κόσμο το Σαββατοκύριακο
Η πλήρης λειτουργία του Χιονοδρομικού αναμένεται να ανεβάσει την επισκεψιμότητα του προορισμού ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με τα πρώτα χιόνια να έχουν πέσει μόλις στα μέσα Ιανουαρίου και τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, να έχει ξεκινήσει επίσημα στις 23 Ιανουαρίου, η προσέλευση των σκιέρ αναμένεται να δώσει «ανάσα» στο δημοφιλή χειμερινό προορισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι και το πρώτο στο οποίο το χιονοδρομικό κέντρο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με τον ιστότοπο kalavrytanews.com.

Μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι χειμερινοί προορισμοί, εξαιτίας των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, με το κόστος τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζομένους του κλάδου να είναι μεγάλο, πλέον η στάθμη του χιονιού βρίσκεται σε επίπεδο ικανό για να λειτουργήσουν όλες οι πίστες του Χιονοδρομικού.

Σημειώνεται ότι, η πλήρης λειτουργία του Χιονοδρομικού αναμένεται να ανεβάσει την επισκεψιμότητα του προορισμού, τονώνοντας έτσι και την κίνηση στην τοπική αγορά των Καλαβρύτων.

Σε σχετική ανάρτηση το Χιονοδρομικό Κέντρο αναφέρει:

«Το πρώτο Σαββατοκύριακο της φετινής χιονοδρομικής περιόδου είναι προ των πυλών. Μετά και τις τελευταίες χιονοπτώσεις το κάτω επίπεδο του κέντρου έχει πλέον επαρκή χιονοκάλυψη η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την λειτουργία του για πρώτη φορά φέτος.

Για τις ερχόμενες ημέρες θα βρίσκονται σε λειτουργία οι αναβατήρες: Ερμής, Αχιλλέας, Δάφνη, Ηρακλής, Θέτις & Στύγα. Δυστυχώς ο αναβατήρας Άρτεμις βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης στο σύστημα μετάδοσης κίνησης η οποία προήλθε από κεραυνό κατά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθεί και αυτός σε λειτουργία. Όσον αφορά τις καιρικές προβλέψεις αναμένεται αίθριος καιρός με ιδανικές συνθήκες για χιονοδρομία. Και μην ξεχνάτε το πρώτο Βίκος below zero event θα ξεκινήσει στον χώρο του chalet στη 13:00. Να είστε όλοι εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ