ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιδανικός προορισμός για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν ακτοπλοϊκά

Ο ιδανικός προορισμός για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν ακτοπλοϊκά
Η Άφησσος στο Νότιο Πήλιο Screen Grab / Travel Inspiration

Με το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να αποτελεί, μεταξύ άλλων, ανασταλτικό παράγοντα για τις φετινές διακοπές, η Άφησσος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους και όσες δεν έχουν ακόμη κλείσει που θα «δραπετεύσουν» το φετινό τους καλοκαίρι. 

Ο προορισμός αυτός, που βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο και απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από τον Βόλο, αποτελεί ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο με θέα στον Παγασητικό κόλπο και στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του.

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και πιθανώς παίρνει την ονομασία της από το αρχαίο ρήμα «αφίημι» που σημαίνει «αφήνω». Σύμφωνα με τον μύθο, στην Άφησσο είχαν σταματήσει οι Αργοναύτες και ο Ιάσονας, θέλοντας να ανεφοδιαστούν με νερό, στην προσπάθεια της αναζήτησης του Χρυσόμαλλου Δέρατος στην Κολχίδα. Φεύγοντας λοιπόν, «άφησαν» το μέρος με πολύ μεγάλη στεναχώρια, σύμφωνα με το travelinspiration.

Οι επισκέπτες και οι επισκέπτριές της, δε, έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν σε τρεις από τις όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

Η παραλία Λαγούδι βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι της Αφήσσου και διαθέτει όμορφη αμμουδιά με λεπτό βοτσαλάκι, καθαρά νερά και πράσινο, που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Στην είσοδο του χωριού μπορείτε βρίσκεται η κατάφυτη παραλία Καλλιφτέρη, με ψιλή άμμο, οργανωμένη και κατάλληλη για θαλάσσια σπορ.

Στα νότια του χωριού βρίσκεται η αμμώδης παραλία Αμποβός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ