ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Βραχώδη τοπία, παραδεισένιες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά: Ποιες παραλίες προτιμούν οι Γερμανοί

Βραχώδη τοπία, παραδεισένιες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά: Ποιες παραλίες προτιμούν οι Γερμανοί
Θαλάσσια περιοχή της Μήλου UNSPASH

«Φανταστικά τοπία με εντυπωσιακά βραχώδη τοπία, παραδεισένιες παραλίες με άμμο και βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά» αποτελούν λίγους μονάχα από τους λόγους για τους οποίους οι Γερμανοί τουρίστες προτιμούν το νησί της Μήλου για τις διακοπές τους. 

Μάλιστα, το Κλέφτικο και το Σαρακήνικο αποτελούν, σύμφωνα με τον γερμανικό ταξιδιωτικό οργανισμό HolidayCheck AG βρίσκονται στις 10 πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο Κλέφτικο ο οργανισμός σημειώνει: «Η απομονωμένη γραφική παραλία θα σας εντυπωσιάσει με τα σμαραγδένια νερά ανάμεσα σε μεγάλους λευκούς βράχους».

«Υπάρχουν παλιές πειρατικές σπηλιές στους βραχώδεις σχηματισμούς, στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε κατευθείαν και να εξερευνήσετε».

Προτείνεται όμως «να έχετε μαζί σας έναν αναπνευστήρα και γυαλιά κατάδυσης για να ζήσετε από κοντά τον συναρπαστικό υποβρύχιο κόσμο. Υπάρχουν επίσης ξεναγήσεις ιστιοπλοΐας και κολύμβησης με αναπνευστήρα από διάφορους παρόχους στις εγκαταστάσεις. Οι περιηγήσεις μισής ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού γεύματος, είναι δημοφιλείς».

Εξίσου αποθεωτική είναι και η περιγραφή για το Σαρακήνικο: «Στα βόρεια του ελληνικού νησιού της Μήλου στην παραλία Σαρακήνικο θα βρείτε ένα εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο: λευκοί πέτρινοι βράχοι από ελαφρύ ηφαιστειακό πέτρωμα φωλιάζουν απαλά γύρω από τα κρυστάλλινα νερά. Αυτό το γραφικό θέαμα είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσει. Πολλοί παραθεριστές αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Ως εκ τούτου, η παραλία Σαρακήνικο ονομάζεται και Moon Beach και αναφέρεται ως σεληνιακό τοπίο. Αν θέλετε να απολαύσετε αυτό το φαινόμενο με την ησυχία σας, θα πρέπει να είστε στην παραλία πριν από τις 8 το πρωί. Αν ο μεσημεριανός ήλιος ζεστάνει πολύ, προτείνουμε μια εκδρομή στο υπόγειο σύστημα σήραγγας του Σαρακήνικου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ