ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Καρράς: Πού θα γίνει η κηδεία του - Η τελευταία επιθυμία του

Βασίλης Καρράς: Πού θα γίνει η κηδεία του - Η τελευταία επιθυμία του
Ο Βασίλης Καρράς ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 χρόνων.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή, ο οποίος είχε προσφέρει μεγάλο έργο στον τόπο του και τον αγαπούσε πάρα πολύ.

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 σε μία οικογένεια βιοπαλαιστών.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης και ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα.

Ο Βασίλης Καρράς είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι, γεγονός που τον ώθησε να γίνει συλλέκτης πολλών τετράτροχων. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Στα 18 του γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του τη Χριστίνα και στα 20 παντρεύτηκαν και απέκτησαν μία κόρη.

Όταν δεν τραγουδούσε περνούσε το χρόνο του στο προσωπικό του ησυχαστήριο στο «Χωριό της Ειρήνης» λίγο πιο έξω από την Καβάλα.

Όσοι τον έχουν επισκεφθεί μιλούν για έναν επίγειο παράδεισο με πισίνες, γήπεδα τένις, πάρκινγκ 4.000 θέσεων, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόριο, λαογραφικό μουσείο, και τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ανακαλύψουν την καλλιέργεια λαχανικών αλλά και την εκτροφή ζώων.

Έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη» που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.

Έκανε ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η 'Αντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και άλλοι, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα. Ως συνθέτης και στιχουργός, έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Στις πολυάριθμες συναυλίες του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ