ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Λειψοί: Το «πράσινο» νησί, χωρίς οργανωμένες παραλίες κερδίζει το ενδιαφέρον

Λειψοί: Το «πράσινο» νησί, χωρίς οργανωμένες παραλίες κερδίζει το ενδιαφέρον

Οι Λειψοί

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Οι ρυθμοί ζωής των Λειψών η φύση και η επιμονή των τοπικών Αρχών και της κοινωνίας να μην υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών διεθνώς, με την εφημερίδα «The Sun» και το «Vanity Fair» να «υμνούν» τη συστάδα νησιών του Αιγαίου. 

Σε πρόσφατο αφιέρωμα, η βρετανική εφημερίδα The Sun κάνει ειδική αναφορά στον μοναδικό αυτό προορισμό τονίζοντας πως «στους Λειψούς οι ρυθμοί ζωής είναι πιο ήρεμοι και γαλήνιοι. Το νησί που είναι μια όαση για τους περιπατητές και τους φυσιολάτρες, έχει αποφύγει την παγίδα του μαζικού τουρισμού, ενώ οι τοπικές αρχές και η κοινωνία λένε "όχι" σε οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες».

Ένα αφιέρωμα «ωδή» στους Λειψούς πραγματοποιεί και το Vanity Fair σε κατάλογό του με τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2024.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κάνει λόγο για έναν άθικτο εξωτικό προορισμό με διάφανα νερά, εξαιρετική τοπική κουζίνα και φιλοσοφία διακοπών που είναι μακριά από την τυποποίηση.

«Οι Λειψοί έχουν αρχίσει να εδραιώνονται στην αντίληψη του ταξιδιωτικού κοινού, τόσο της Ελλάδας όσο και πολλών χωρών του εξωτερικού, ως ένας προορισμός που διατηρεί αναλλοίωτους τους φυσικούς θησαυρούς του, ενώ ταυτόχρονα γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τον δήμο για βελτίωση των υποδομών, των λιμενικών εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών μας» σημείωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ