ΕΛΛΑΔΑ

Πάργα: Ταξίδι στη «βασιλίσσα» της Ηπείρου (pics)

Πάργα: Ταξίδι στη «βασιλίσσα» της Ηπείρου (pics)
Eurokinissi/Ηλίας Μάκος

Η Πάργα είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Ηπείρου και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας.

Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου.

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.

11509758

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ηλίας Μάκος

Οι παραλίες

Κοντά στην Πάργα μπορείτε να δείτε τις παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

Η Πάργα το Καλοκαίρι συνδέεται καθημερινά με καράβι με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

11509775

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ηλίας Μάκος

Οι Σπηλιές

Μέσα στον κόλπο του Λύχνου στην Πάργα, υπάρχουν οι περίφημες θαλάσσιες Σπηλιές. Μία περιδιάβαση με βαρκάδα αποτελεί μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, που θα εντυπωσιαστεί από τη μαγευτική ομορφιά και την ησυχία που επικρατεί. Τα χρώματα που σχηματίζονται μέσα στις σπηλιές από τους ιριδισμούς των νερών είναι μοναδικά Η μεγαλύτερη από αυτές, είναι το Σπήλαιο της Αφροδίτης, που είναι επισκέψιμη μόνο με σκάφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ