ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Μοναδικό θέαμα σε αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς στην Κόνιτσα

Μοναδικό θέαμα σε αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς στην Κόνιτσα
EUROKINISSI

Ένα όμορφο θέαμα με αλεξίπτωτα πλαγιάς απολαμβάνουν από χθες όσοι βρίσκονται στην Κόνιτσα.

Στην ακριτική κωμόπολη πραγματοποιούνται αγώνες που διοργανώνει το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων και υποστηρίζει ο Δήμος Κόνιτσας.

Αθλητές από διάφορες περιοχές στην Ελλάδα συμμετέχουν στον αγώνα, σε μία περιοχή που θεωρείται από τις καλύτερες για το αγώνισμα στη χώρα μας, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων, Γιώργος Μπακάρος. Ο καιρός είναι ευνοϊκός και το πέταγμα των αλεξίπτωτων γίνεται από την κορυφή του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται πάνω από την κωμόπολη

Την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση εξέφρασε ο δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, επισημαίνοντας πως ο αθλητισμός είναι μια δημιουργική απασχόληση για τους νέους ανθρώπους που ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή του.

Ο κ. Παπασπύρου, ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη και φιλοδοξεί για μεγαλύτερες διοργανώσεις, οι οποίες θα αυξήσουν και την επισημότητα στην περιοχή. Για την επόμενη χρονιά, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την υποστήριξη από την Γενική Γραμματεια Αθλητισμού προσδοκά να πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξίπτωτου πλαγιάς και αργότερα «γιατί όχι, το Προπαγκόσμιο και Παγκόσμιο».

Ο κ. Παπασπύρου προσθέτει ότι η περιοχή προσφέρεται και για άλλα αθλήματα, όπως κανόε-καγιάκ, ράφτινγκ, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού. Μάλιστα, αυτή την περίοδο γίνεται η διάνοιξη μονοπατιού μήκους 25 χιλιομέτρων από την Κόνιτσα στην κορυφή της Τύμφης και από εκεί στην Μονή Στομίου και το παλιό γεφύρι στον Αώο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ