ΕΛΛΑΔΑ

Eίναι επίσημο: Ο Αστέρας Βουλιαγμένης το πρώτο Four Seasons στην Ελλάδα

Eίναι επίσημο: Ο Αστέρας Βουλιαγμένης το πρώτο Four Seasons στην Ελλάδα

Με μια επένδυση που θα αλλάξει τη βιομηχανία τουρισμού της χώρας και αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ο Αστέρας Βουλιαγμένης θα μετατραπεί στο πρώτο ξενοδοχείο Four Seasons στην Ελλάδα.

Το νέο ξενοδοχείο, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των επιχιερήσεων Four Seasons και Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης αναμένεται να λειτουργήσει ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με την ολοκλήρωση της εκτεταμένης αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την άνοιξη του 2018.

"Ο Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελούσε ανέκαθεν έναν διεθνούς βεληνεκούς προορισμό-ορόσημο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μία από τις πλέον ειδυλλιακές τοποθεσίες στην Ελλάδα" αναφέρει ο Στέλιος Κουτσιβίτης, διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.

"Είμαστε προσηλωμένοι στην αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς και στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε έναν κορυφαίο προορισμό παγκοσμίου κλάσης. Το σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας Βουλιαγμένης, την ανακαίνιση του Astir Beach, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών και τη δημιουργία πάρκου αναψυχής. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε στενά με τη Four Seasons, κυρίαρχη ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίως, σε έναν από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου ανάπλασης, στην αναβάθμιση και διαχείριση του ξενοδοχείου, δημιουργώντας νέο ορόσημο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας στη χώρα μας".

APL 003 aspect16x9

"Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, η Ελλάδα, είχε εδώ και καιρό προσελκύσει το ενδιαφέρον της Four Seasons και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την είσοδό μας στη σημαντική αυτή αγορά σε συνεργασία με την Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ" αναφέρει ο Άλεν Σμίθ (J. Allen Smith), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Four Seasons Hotels and Resorts.

Για την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, θα επενδυθούν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει μεταξύ άλλων περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή bungalows, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, infinity pools, παραλίες, ένα μοναδικό παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου και πολλά ακόμη.

Με τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων από τη Meyer Davis Studio, το έργο είναι εμπνευσμένο σε σημαντικό βαθμό από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και την τοπική κουλτούρα. Αφομοιώνει δε ένα σύγχρονο αλλά και, παράλληλα, διαχρονικό ύφος πολυτελούς σχεδίασης, με μοναδική προσήλωση στη λεπτομέρεια, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Επιλεγμένοι χώροι εστίασης, με την υπογραφή του Martin Brudnizki Design Studio, θα εισάγουν νέες εμπειρίες από τοπικές και διεθνείς κουζίνες ενισχύοντας τη γαστρονομική ταυτότητα του Αστέρα.

Μια ιστορία πολυτέλειας μισού και πλέον αιώνα

ASTIR1

Αεροφωτογραφία της Ακτής Βουλιαγμένηςτο 1962, με τη μαρίνα σε πρώτο πλάνο και στο βάθος τις εγκαταστάσεις του Αστέρα. Από το συλλεκτικό λεύκωμα Astir Palace – Legacy, που επιμελήθηκε η Plus More 360° Communication.

Η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. ("Αστήρ Παλάς") αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας με ιστορία άνω των 50 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε σε πολυτελή προορισμό παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η εταιρία βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της, συμπεριλαμβανομένων της ανακαίνισης του ξενοδοχείου ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, της αναβάθμισης της Μαρίνας Βουλιαγμένης και του Astir Beach, της ανάπτυξης έως και 13 πολυτελών κατοικιών και της δημιουργίας πάρκου αναψυχής.

Η Αστήρ Παλάς μεταβιβάστηκε στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP ("Jermyn Street") τον Οκτώβριο 2016, με συνολική αποτίμηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σε 444 εκατομμύρια ευρώ.

Η Jermyn Street, υπό την καθοδήγηση της εδρεύουσας στο Λονδίνο AGC Equity Partners, αποτελεί επενδυτικό fund, στo οποίo μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, και η τουρκική Dogus Group.

Τα 50 και πλέον χρόνια ιστορίας του Astir Palace αποκαλύφθηκαν με σπάνιες φωτογραφίες από την ιστορία του εμβληματικού συγκροτήματος στο συλλεκτικό λεύκωμα Astir Palace – Legacy, που επιμελήθηκε η Plus More 360° Communication.

Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η γεμάτη από ιστορικές επισκέψεις ηγετών, προσωπικοτήτων της τέχνης, της εφοπλιστικής κοινότητας και του Χόλιγουντ.

Το λεύκωμα είναι συλλεκτικό και δεν διατίθεται προς πώληση.

ASTIR2

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον Αστέρα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Τζίμι Κάρτερ και το ζεύγος Δημήτρη Μαρούδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ