Adastra: Το high tech γιοτ συνεχίζει το ταξίδι του στις ελληνικές θάλασσες
Πηγή: Instagram/tati_yabish

Το ταξίδι του στις ελληνικές θάλασσες συνεχίζει το φουτουριστικό γιοτ Adastra που κατέφθασε στην Μύκονο αφήνοντας με το στόμα ανοικτό τους κατοίκους και τους επισκέπτες του κυκλαδίτικου νησιού.

Διαβάστε επίσης

Το εντυπωσιακό σκάφος, το οποίο είχε αφήσει έκπληκτους και τους Κερκυραίους όταν έφτασε στην παραλιακή πόλη Γαρίτσα του νησιού του Ιονίου, ανήκει στον Αντονι Μάρντεν έναν 64χρονο μεγιστάνα από το Χονγκ Κονγκ και είναι «ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο» σύμφωνα με το περιοδικό «Boat International».

Ένα αστέρι στην θάλασσα

Το «Adastra» ή αλλιώς «Στα αστέρια» είναι ένα super yacht που μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο το οποίο επιπλέει στο νερό παρά με συνηθισμένο πολυτελές γιοτ.

Η λεπτομέρεια που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως πλοηγείται μέσω ενός iPad στο οποίο είναι εγκατεστημένο ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης το οποίο του επιτρέπει να καθοδηγεί το «Adastra» μέχρι και από απόσταση 50 μέτρων.

Τα περιοδικά πολυτελών σκαφών το χαρακτηρίζουν ως «θαλάσσιο παλάτι» και όχι άδικα, αφού είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του.

Ο Αντονι Μάρντεν είναι ο ιδιοκτήτης της Fenwick Shipping Services, μιας ναυτιλιακής εταιρείας ειδικευμένης σε πλοία ξηρού φορτίου η οποία διαθέτει έξι πλοία και δραστηριοποιείται σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία, και πρόεδρος της FIM Limited, ιδιοκτήτριας εταιρείας του ομίλου Magsaysay Transport & Logistics με έδρα τη Μανίλα και κύριο αντικείμενο τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Μάρντεν και η σύζυγός του Ιλέιν είναι ιδιοκτήτες και δύο τροπικών νησιών κοντά στις ακτές της Ινδονησίας

Σχεδιασμένο από τον κορυφαίο στο είδος του, Τζον Σάτλγουορθ, το Adastra φέρει πολύ υψηλή τεχνολογία και σηματοδοτεί μία καινούρια εποχή στον σχεδιασμό υπερπολυτελών γιοτ. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια και δύο ακόμα για τον σχεδιασμό του.

Εχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, ζυγίζει 52 τόνους και το κύτος του είναι χτισμένο από γυαλί και κέβλαρ. Η τεράστια δεξαμενή βενζίνης, συνδυαζόμενη με τη δυναμική ιστιοπλοϊκή απόδοση του σκάφους, επιτρέπει στο «Adastra» να ταξιδεύει συνεχώς για 4.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό, όσο δηλαδή είναι η απόσταση από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Υπερπολυτελείς χώροι, μπάνια αντίστοιχα ξενοδοχείου πέντε αστέρων, σαλόνι με πανοραμική θέα και υπαίθρια μπαρ στο κατάστρωμα είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πέντε ετών και κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στο σούπερ αυτό γιοτ μπορούν να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Adastra yacht Able to sail half world with only one fuel deposit!!! #adastrayacht #yacht #oceanews

A post shared by ⚓️YOURYACHTS OFFICIAL⚓️ (@youryachts) on

⚓️ #adastrayacht #eivissa

A post shared by Asturias / Ibiza ⚓️ (@frankvandutch) on


Διαβάστε επίσης

Έκκληση Μοσκοβισί στο Eurogroup να λάβει τις «απαραίτητες» αποφάσεις για την Ελλάδα

Υπέρ μίας ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Άνχελ Γκουρία

«Πυρά» της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τη συμφωνία και τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή

Διάσταση απόψεων μεταξύ Γεννηματά και Παπανδρέου για τη συμφωνία με τα Σκόπια