Διευκρινίσεις Τσαβούσογλου: Δεν έχουμε δώσει καμία ηχογράφηση για την εξαφάνιση Κασόγκι
Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διευκρίνισε πως η Τουρκία δεν έχει μοιραστεί οποιεσδήποτε ηχογραφήσεις με οποιονδήποτε αναφορικά με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο», δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαβούσογλου δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το σχόλιο αυτό έκανε ο Τσαβούσογλου, που επισκέπτεται την Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία έχει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.
Η Σαουδική Αραβία αρνείται τους ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων σύμφωνα με τους οποίους ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και το πτώμα του απομακρύνθηκε από εκεί. Η εξαφάνιση και ο πιθανός θάνατός του έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και ένταση στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες.
Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη ανοιχτά της Νάξου - Φορούσε στολή δύτη και βατραχοπέδιλα
12:01
Μία σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση στο Αιγάλεω - 741 πρόστιμα από την αρχή του έτους
11:57
«Ανησυχώ πολύ»: Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα σχέδιο για τη διαχείριση της ΑΙ
11:50
HellenicTrain: Σταδιακή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων του Προαστιακού
11:47