Τα ισπανικά Churros
Τσούρος (Churros) ή αλλιώς μπουκιά και συχώριο.
Τσούρος (Churros) ή αλλιώς μπουκιά και συχώριο.
Αυτά τα τραγανά λουκουμαδάκια τα συναντάς στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες, όμως την τιμητική τους έχουν στην Ισπανία.
Είναι μείγμα εκλεκτού αλευριού με νερό το οποίο τηγανίζεται σε καυτό λάδι. Στην Ισπανία σερβίρονται μόλις βγουν από το τηγάνι και τα τρώνε για πρωινό «εμβαπτίζοντάς» τα σε λιωμένη σοκολάτα.
Αλλού πάλι τα πουλάνε στο δρόμο σε χωνάκια πασπαλισμένα με ζάχαρη.Όμως κάθε καφέ στη Μαδρίτη που σερβίρει πρωινό έχει στο μενού του τσούρος.
Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters απεικονίζονται τα τσούρος που σερβίρονται στο Chocolate Shop San Gines, που ιδρύθηκε το 1894 και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Μαδρίτης.
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος 16χρονης που μαχαίρωσε 14χρονη
16:03
Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον γιο του Μιχάλη Κατρίνη - Για τι κατηγορείται
16:00
Λαμία: Αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου για δύο ώρες
16:00
Βρετανία: Έπείγουσα έρευνα της ξένης παρέμβασης στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
15:58