ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: «Έκρηξη» τουρισμού εν μέσω πανδημίας

Φλόριντα: «Έκρηξη» τουρισμού εν μέσω πανδημίας
Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις ξεπέρασαν τους τελευταίους μήνες ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα AP Photo/Lynne Sladky

Ενθουσιώδεις τουρίστες κατακλύζουν την πολιτεία της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να «γευτούν» τις αμμώδεις παραλίες της και το ζεστό κλίμα, με τις ταξιδιωτικές κρατήσεις να έχουν ξεπεράσει τους τελευταίους μήνες ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα.

Το Μαϊάμι είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς αναζήτησης σε ταξιδιωτικούς ιστότοπους και συνολικά η Φλόριντα υποδέχθηκε 32,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, υπερβαίνοντας τον αριθμό των επισκεπτών κατά την ανάλογη περίοδο του 2019, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήσης είχε λάβει την αμφιλεγόμενη απόφαση να μην επιβάλλει περιορισμούς τύπου lockdown ή την υποχρεωτική χρήση μάσκας προς ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο τουρισμός δεν επηρεάστηκε, ακόμη και όταν «βυθίστηκε» σε άλλα μέρη της χώρας, και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξαν τα σύνορα στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό τον περασμένο μήνα -αν και οι σχεδιασμοί για ταξίδια θα μπορούσαν να ανατραπούν εξαιτίας της εμφάνισης της νέας παραλλαγής Όμικρον, όπως αναφέρει σχετικά το Associated Press.

«Τη στιγμή που τα σύνορα και οι πτήσεις άνοιξαν ξανά τον Νοέμβριο, αρχίσαμε να βλέπουμε κρατήσεις από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική» δήλωσε ο Mίλτον Σγκάρμπι, αντιπρόεδρος στο Hotel South Beach, ένα από τα πιο πολυτελή θέρετρα μπροστά στον ωκεανό του Μαϊάμι.

«Κάναμε bachelorette party, κάναμε reunions, κάναμε γάμους, όχι τόσο μεγάλους όσο κάναμε στο παρελθόν, αλλά μικρούς γάμους σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κάναμε τρεις γάμους» ανέφερε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ