ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ζυρίχη: Τι αξίζει να δείτε αν την επισκεφθείτε

Ζυρίχη: Τι αξίζει να δείτε αν την επισκεφθείτε

Επιβλητικά τοπία, γραφικά στενάκια, καθεδρικοί ναοί, μοντέρνοι βιομηχανικοί χώροι και μουσεία την καθιστούν αναμφισβήτητα έναν προορισμό για όλα τα γούστα.

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, δεν αποτελεί μόνο ένα ισχυρό οικονομικό κέντρο, όπου χτυπά ο παλμός του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, αλλά καταφέρνει να συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών: Από τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων που συρρέουν για τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα, τους φιλότεχνους που την επισκέπτονται για τα μουσεία, τις γκαλερί και τους αναρίθμητους πολιτιστικούς χώρους, αλλά και εκείνους που απλώς θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, με φόντο τις κάτασπρες Άλπεις, που διαγράφονται πάνω από τον ποταμό Limmat.

Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της Παλιάς Πόλης

Τα αρχοντικά κτήρια της Παλαιάς Πόλης, οι εκκλησίες με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα αριστοκρατικά σπίτια στολίζουν τις όχθες του ποταμού Limmat και αναδεικνύουν την ιστορία της Ζυρίχης. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στις δύο πλευρές του ποταμού, ανάμεσα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τη λίμνη της Ζυρίχης, η οποία έχει απαράμιλλη θέα και προσφέρεται για βόλτες.

zyrixi3

Παράλληλα, στον ποταμό και ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα απλώνεται η λεωφόρος Bahnhofstrasse. Εκεί, συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο πολυτελή και ακριβά μαγαζιά στον κόσμο, καθώς και μπουτίκ με εγχώριες μάρκες, καταστήματα διάσημων σχεδιαστών και μαγαζιά με διάσημα ελβετικά ρολόγια και κοσμήματα.

Πολλά καταστήματα υπάρχουν και στην πεζοδρομημένη περιοχή Niederdorf, η οποία φιλοξενεί και πλήθος εστιατορίων, καφέ και μπαρ, τα οποία γεμίζουν με κόσμο και το βράδυ.

Tips για τους λάτρεις του Πολιτισμού

Η μουσική, το θέατρο και οι εικαστικές τέχνες φαίνεται να ανθίζουν στην Ζυρίχη. Αίθουσες για όπερα, συναυλιακά κέντρα, αλλά και πολιτιστικοί χώροι, βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, που φημίζεται για τις εκδηλώσεις που φιλοξενεί κάθε χρόνο, όπως για παράδειγμα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης και το φεστιβάλ τέκνο μουσικής Street Parade.

zyrixi1

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα μουσείο, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν Kunsthaus, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε ολόκληρη την Ευρώπη και φιλοξενεί έργα εμβληματικών καλλιτεχνών, όπως για παράδειγμα των ιμπρεσιονιστών Monet, Manet, Cezanne και Van Gogh.

Το Haus Konstruktiv, που ενδείκνυται για τους λάτρεις του design, το Centre Le Corbusier το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο κορυφαίος Ελβετός αρχιτέκτονας και παρουσιάζει το έργο του, αλλά και το Μουσείο Ρολογιών Ζυρίχης Beyer, που είναι αφιερωμένο στο πιο φημισμένο προϊόν, με το οποίο έχουμε ταυτίσει την πόλη είναι μερικοί μόνο ακόμα χώροι, που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος.

Η Ζυρίχη προσφέρει αναρίθμητες επιλογές. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός, ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να φτάσετε από την Αθήνα θα χρειαστείτε λιγότερο από τρεις ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ