ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι πέντε δημοφιλέστεροι προορισμοί για να ζήσεις καλοκαίρι… όλο το 2018!

Οι πέντε δημοφιλέστεροι προορισμοί για να ζήσεις καλοκαίρι… όλο το 2018!

Τα ταξίδια είναι ο πλέον ενδεικτικός τρόπος καλλιέργειας του πνεύματος. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό και στους γύρω σας, αφού καμία σχολή δεν κατάφερε να μάθει στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα από όσα έχει, πραγματικά, ο ίδιος ζήσει. Ένα σύνηθες new year’s resolution λοιπόν, και για το 2018, είναι το να κάνετε όσα περισσότερα ταξίδια μπορείτε. Και ποιος καλύτερος τρόπος από το να ξεκινήσετε με τους προορισμούς όπου είναι για πάντα… Καλοκαίρι;

Μαυρίκιος, Δημοκρατία Μαυρικίου

Μπορεί ο Μαυρίκιος τα τελευταία χρόνια να θεωρείται «under the radar» προορισμός για τους «εξωτικούς» ταξιδιώτες, αλλά είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Εάν δε, παρατηρήσεις τα υπόλοιπα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, όπως τις Μαλδίβες ή τις Σεϋχέλλες, δεν χρειάζεται κανένας να εγγυηθεί για αυτό. Ο Μαυρίκιος είναι ένα ειδυλλιακό νησί περίπου 1.200 μίλια μακριά από την Αφρική και πλέον, έχει γίνει αρκετά εύκολη η πρόσβαση σε αυτό (αεροπορικά, με μία μόνο στάση). Οι επισκέπτες του νησιού, με την άφιξή τους, αντιλαμβάνονται την ομορφιά του Μαυρικίου, αφού τα καταγάλανα νερά και η λευκή άμμος, έχουν φροντίσει για αυτό. Με τον τουρισμό να είναι η μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος για τη χώρα, οι δραστηριότητες των επισκεπτών του νησιού, ποικίλουν. Θαλάσσια σπορ, όπως το σκι, το wind surf και η ιστιοπλοΐα, αλλά και το ψάρεμα, είναι όλα όσα μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στη θάλασσα, ενώ το ποδήλατο, το τένις και η ιππασία, είναι ο χερσαίος τρόπος να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας.

2

Αβάνα, Κούβα

Η απόσταση μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά το ταξίδι στην Κούβα λέγεται πως είναι κάτι που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Φιλική, χρωματιστή και ευχάριστη, είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν αυτή τη χώρα να μοιάζει μαγική. Στην Κούβα τα πράγματα είναι απλά, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, αφήνει τις αποικίες παρόμοιες με την εποχή που οι πειρατές κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στην Καραϊβική. Αβάνα ή Τρινιδάδ, οι ταξιδιώτες που επιλέγουν ως προορισμό την Κούβα, πάντα φεύγουν με μια αίσθηση επανασύνδεσης στο μέλλον.

3

Τα νησιά Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι λέγεται πως είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όλων των εποχών. Εξάλλου, το σκηνικό μιας τεράστιας παραλίας με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά, φοίνικες και πολύχρωμα κοράλλια είναι ακριβώς αυτό που ζητούν οι άνθρωποι όταν πηγαίνουν διακοπές μακριά από την πόλη. Σε αυτό προστίθενται τα μεγάλα πολυτελή θέρετρα που δημιουργούν στους επισκέπτες των νησιών μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, μαζί φυσικά με την επιλογή των θαλάσσιων σπορ, όπως η κατάδυση, το snorkeling και η γιόγκα, αλλά και θεραπείες και μασάζ σε κάποιο από τα σπα των ξενοδοχείων.

4

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Το Σαν Χουάν είναι το μέρος όπου το σύγχρονο συναντά το παλαιότερο. Με έναν αέρα κλασικής αρχιτεκτονικής με σύγχρονα αστικά στοιχεία, το Πουέρτο Ρίκο σας κάνει να θέλετε να μείνετε εκεί για πάντα. Η παλιά πόλη του Σαν Χουάν είναι γεμάτη πράσινο, πλακόστρωτους δρόμους και ιστορικές εκκλησιές, ενώ η καινούργια πόλη είναι γεμάτη τοιχογραφίες, μουσεία και γκαλερί, πράγμα που δείχνει πόσο μετρά η τέχνη για τους ανθρώπους εκεί.

5

Γκουαναχουάτο, Μεξικό

Το Γκουαναχουάτο αποτελεί τη μια από τις 31 πολιτείες του Μεξικού και βρίσκεται στο βόρειο κεντρικό Μεξικό. Οι πρώτοι κάτοικοι της πόλης εγκαταστάθηκαν εκεί λόγω της παρουσίας ορυχείων γύρω από την πρωτεύουσα αλλά και για την καλλιέργεια και την κτηνοτροφία. Η μικρή γραφική αυτή πόλη, «φωνάζει» κάτι το παραδοσιακό. Όμορφες πλατείες και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, πολύχρωμα σπίτια και ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν την εμπειρία σας εκεί αξέχαστη, καθώς και η τοπική μεξικάνικη κουζίνα δεν μοιάζει με τίποτα από αυτά που έχετε δοκιμάσει σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Στο Γκουαναχουάτο, η Φύση συναντά τον άνθρωπο και μαζί δημιουργούν κάτι πανέμορφο. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαίο το ότι κάτι τράβηξε εκεί τους παραγωγούς της Pixar που δημιούργησαν το κινούμενο σχέδιο της πόλης «Land of the Dead» στην ταινία που κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα 2018, Coco.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ