ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Το πλωτό ξενοδοχείο της Σουηδίας συναρπάζει

Το πλωτό ξενοδοχείο της Σουηδίας συναρπάζει
Facebook/Arctic Bath AB

Πώς θα σας φαίνονταν να μπορείτε να απολαύσετε τους χρωματισμούς του Βόρειου Σέλας ενώ σχεδόν επιπλέετε στο νερό; Το νέο πλωτό ξενοδοχείο ArcticBath της Σουηδίας έρχεται για να σας προσφέρει αυτό που έως τώρα θεωρούσατε αδύνατο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον ποταμό Lule, στο χωριό Harads και θα ανοίξει τις πόρτες του σε λίγους μήνες, προσφέροντας στους επισκέπτες έναν συνδυασμό πολυτέλειας και χαλάρωσης, με τη φύση γύρω να «δίνει ρεσιτάλ».

Πώς προέκυψε η ξεχωριστή αρχιτεκτονική του

Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός του ArcticBath είναι εμπνευσμένος από τη ντόπια ιστορία.

«Δεν χρειάζεται να αντιγράψεις πράγματα άλλων τόπων. Δεν έχει ενδιαφέρον. Πιστεύω πως τα ενδιαφέροντα και ξεχωριστά σχέδια προέρχονται από τη δική σου ιστορία» αναφέρει στο CNNi ο αρχιτέκτονας, Bertil Harström ο οποίος συνεργάστηκε με τον Johan Kauppi για αυτό το εντυπωσιακό πλωτό ξενοδοχείο.

Ο Harström δήλωσε επίσης πως η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένη από τη στενή σχέση της χώρας με την ξυλεία. Ο αρχιτέκτονας αποφάσισε να δώσει αυτή την εικόνα με στοιχεία από την παιδική του ηλικία.

«Η ξυλεία αποτελούσε σύμβολο εκείνης της εποχής. Οπότε επέλεξα να αναβιώσω αυτή την ιδέα μέσα από αυτό το κτίριο».

Εξωτερικός και εσωτερικός χώρος

Το ξενοδοχείο αποτελείται από έξι δωμάτια με σάουνα, μια πισίνα, σπα, εστιατόριο και μπαρ καθώς και από ένα κεντρικό λουτρό το οποίο «βλέπει στον ουρανό».

http 2F2Fcdn.cnn.com2Fcnnnext2Fdam2Fassets2F180117153025 arctic bath patio


Πηγή: CNNi/Courtesy Johan Kauppi

Η πρόσβαση στο θέρετρο γίνεται μέσω ενός ξύλινου μονοπατιού. «Μπορεί το εξωτερικό του ξενοδοχείου να φαίνεται κάτι εντελώς εσωστρεφές, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι είναι στο εσωτερικό του, γιατί εάν το δεις από απόσταση θα δυσκολευτείς να μαντέψεις τι μπορεί να βρίσκεται μέσα, οπότε αυτό είναι που προκαλεί και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Τον χειμώνα το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στον πάγο ενώ το καλοκαίρι θα επιπλέει στο ποτάμι!

Πληροφορίες από CNNi Travel / Inside Sweden's new floating hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ