Εκδρομές με ελικόπτερο πάνω από το Χαρμπίν, την «πόλη του πάγου», θα μπορούν να κάνουν όχι μόνο οι χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν στην πόλη αυτή της βορειοανατολικής Κίνας, αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Η 20λεπτη εναέρια περιήγηση θα περιλαμβάνει τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης όπως το Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, το Ice Lantern World και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Τέχνης για τη Γλυπτική Χιονιού.

«Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τις περιηγήσεις και στην επαρχία», λέει ο Τζιανγκ Τσουγιάν, επικεφαλής της εταιρίας ελικοπτέρων.

Το Χαρμπίν έγινε διάσημος χειμερινός προορισμός χάρη στο Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, στο οποίο καλλιτέχνες έχουν κατασκευάσει μια πόλη έκτασης 20 στρεμμάτων κυριολεκτικά φτιαγμένη από πάγο, η οποία περιλαμβάνει παγωμένα παραμυθένια κάστρα και παγοδρόμια.

Κάθε χρόνο στην πόλη διεξάγεται το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού το οποίο φέτος ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Η πόλη ενδείκνυται για τέτοιους είδους φεστιβάλ καθώς οι θερμοκρασίες αγγίζουν το χειμώνα τους -36 βαθμούς Κελσίου.

Video: «Χαμηλές πτήσεις» στην παγωμένη πολιτεία της Χαρμπίν

 

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Ταϊλανδή με άνοια ήθελε να πάει στο γιο της, κατέληξε με τα πόδια στην... Κίνα και έχασε 20 κιλά

7 Summit: Πώς θα κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή της Ασίας

Η «κρυμμένη» πόλη της Ελβετίας και η μυστηριώδης «εμμονή» της με τον αριθμό 11

Νεκροί και οι τέσσερις στρατιώτες του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κωνσταντινούπολη