ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα ευρωπαϊκοί προορισμοί για την Άνοιξη

Δέκα ευρωπαϊκοί προορισμοί για την Άνοιξη
Pixabay

Είναι η εποχή που κάνει τη διάθεσή μας να αλλάξει και μεγαλώνει την ανυπομονησία για το καλοκαίρι. Ο καιρός που απολαμβάνουμε τις βόλτες στους δρόμους και στα πάρκα. Η περίοδος που λαχταράμε ένα ταξίδι.

Η Telegraph συγκέντρωσε τις δέκα πόλεις που θεωρεί ιδανικότερους προορισμούς για την Άνοιξη.

Βαλένθια, Ισπανία

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και αποτελεί έναν ιδιαίτερο ανοιξιάτικο προορισμό, αφού από τις 15 έως και τις 19 του Μάρτη φιλοξενεί το φεστιβάλ Las Fallas - το οποίο σημαίνει πέντε μέρες γεμάτες πυροτεχνήματα και διασκέδαση.

Βαλέτα, Μάλτα

Η Μάλτα είναι μια χώρα που δύσκολα θα επισκεφθεί κανείς πριν το καλοκαίρι. Όμως, η πρωτεύουσά της, Βαλέτα, αξίζει ένα ταξίδι τους μήνες της Άνοιξης, αφού κάθε Μάρτη φιλοξενεί το Oca Dome Mandala, μία ιερή εγκατάσταση που συνδυάζει παρελθόν και παρόν, πνευματικότητα και τέχνη.

Φλωρεντία, Ιταλία

Ίσως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς αφού εκεί θα βρείτε τους Κήπους Μπόμπολι, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αμέτρητες δραστηριότητες.

Μιλάνο, Ιταλία

Μπορεί να είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιταλίας, αλλά την Άνοιξη προσφέρει γαλήνη και ηρεμία: Η υπέροχη αρχιτεκτονική της αναδεικνύεται από τον ανοιξιάτικο ήλιο και το εξωτερικό των κτιρίων "στολίζεται" με από την εποχιακή πρασινάδα.

Κοπεγχάγη, Δανία

Η πρωτεύουσα της Δανίας καταφέρνει να έχει τον δικό της «πράσινο χώρο» μέσα στην πόλη. Οι Κήποι Τίβολι φιλοξενούν ένα θεματικό πάρκο, που έχει από ρόλερ κόστερ έως ξενοδοχείο, που μπορεί να χαρίσει γαλήνη και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.

Πέθανε ο Πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας

Όσλο, Νορβηγία

Παρά την πιθανότητα να χρειαστείτε γάντια ακόμη κι αν το επισκεφθείτε τον Μάρτιο, το Όσλο προσφέρει μία υψηλού επιπέδου ομορφιά και μία ιδιαίτερη ηρεμία στις πλαγιές του.

Παρίσι, Γαλλία

Αυτή η πόλη έχει σχεδιαστεί για την Άνοιξη. Οι κατάφυτες εκτάσεις των εντυπωσιακών, ανθισμένων κήπων της Πόλης του Φωτός μπορούν να κάνουν και τους πιο κυνικούς να ερωτευτούν.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας προσφέρει μια διαφορετική χαλάρωση: Το, συνήθως μουντό, σκηνικό φωτίζεται, τα σύννεφα δίνουν τη θέση τους στον ήλιο και ο επισκέπτης θαμπώνεται από τους πράσινους λόφους της πόλης.

Πράγα, Τσεχία

Η «χρυσή πόλη» της Τσεχίας φημίζεται για το ιστορικό της κέντρο - το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO εδώ και αρκετά χρόνια- και όχι αδίκως. Τα άνθη κερασιάς μαγεύουν, μεταξύ άλλων, τον επισκέπτη της Άνοιξης, προσφέροντας μία μοναδική αίσθηση... οπτικής χαλάρωσης!

Άστερνταμ, Ολλανδία

Ο μάλλον δημοφιλέστερος προορισμός της Ολλανδίας, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη. Το Άμστερνταμ έχει κάποια από τα πιο όμορφα κανάλια, τα περίφημα χράχτεν που χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της πόλης και μέχρι σήμερα καθορίζουν το αστικό τοπίο του κέντρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ