ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδεψε στην αμπελουργική καρδιά της βόρειας Αργεντινής

Ταξίδεψε στην αμπελουργική καρδιά της βόρειας Αργεντινής

Λέγεται πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο «σχολείο» που έχετε παρακολουθήσει ποτέ. Υπάρχουν λοιπόν, μερικές χώρες που σας επιβεβαιώνουν αυτή τη φράση καθημερινά, ενώ μια από αυτές είναι και η Αργεντινή. Η χώρα που έφερε στη ζωή μας δύο μεγάλες μας αγάπες, όπως είναι το ποδόσφαιρο και ο καφές.

Η τέλεια ευκαιρία που ψάχνατε, μπορεί να σας δοθεί με το πολυτελές ξενοδοχείο Grace Cafayate, μέλος του ομίλου Grace Hotels και θυγατρική εταιρεία της First Mediterranean Investments (FMI). Η Καφαγιάτε φημίζεται για τα υπέροχα κρασιά της και το Μουσείο Ροδόλφο Μπράβο. Όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτά τα δύο. Η μικρή πόλη, που βρίσκεται σε μία από τις κοιλάδες Καλτσακίες, ιδρύθηκε το 1840 από τον Μανουέλ Φερνάντο Αραμπουρού και για πρώτη φορά στα χρονικά της ξενοδοχειακής εστίασης, τα Grace Hotels φέρνουν στην Αργεντινή τη νοοτροπία και την κομψότητα ενός μπουτίκ ξενοδοχείου.

2 copy copy copy copy

Το ξενοδοχείο Grace Cafayate χαρακτηρίζει η μοντέρνα και minimal αρχιτεκτονική του αλλά και η ιδιαίτερη τοποθεσία του ανάμεσα στα βουνά και τα αμπέλια της Αργεντινής. Εκεί θα ζήσετε μια από τις πιο αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, μαζεύοντας σταφύλια από τα αμπέλια και παρατηρώντας τη δημιουργία του κρασιού. Για να εντείνετε αυτή σας την εμπειρία, μπορείτε να επισκεφτείτε και το τοπικό Μουσείο Αμπελιού και Κρασιού.

3 copy copy copy

Πέρα από την απόλυτη εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού, στο Καφαγιάτε μπορείτε να επισκεφτείτε και το εκπληκτικό φυσικό τοπίο της Κεμπράδα ντε λας Κόντσας περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο.

Oι δραστηριότητες της First Mediterranean Investments

Η First Mediterranean Investments (FMI) είναι η μητρική εταιρεία ενός γκρουπ εταιρειών εξειδικευμένων επενδύσεων, επικεντρωμένων στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Η εταιρεία έχει μακροχρόνιες εμπορικές επαφές στην περιοχή και κατέχει επενδύσεις σε επιλεγμένους επιχειρηματικούς τομείς: Ιδιοκτησία και ανάπτυξη ξενοδοχείων, ιδιοκτησία και ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας και υπηρεσίες ακινήτων.

Οι δραστηριότητές της χωρίζονται σε τρείς θυγατρικές εταιρείες, την Mayfair Land and Development, τη Grace Hotels και την EuroΕnergy.

Ιδιοκτησία Γης και ανάπτυξη περιουσίας μέσα από τη Mayfair Land and Development

H Mayfair Land and Development είναι μια κτηματομεσιτική εταιρεία που αποτελεί μέρος των παγκοσμίων συμφερόντων της First Mediterranean Investments (FMI) αλλά και του Libra Group στην αγορά ακινήτων. Kατέχει, επενδύει και διαχειρίζεται υψηλής ποιότητας ακίνητη περιουσία, ενώ τα έργα της περιλαμβάνουν συγκροτήματα από πολυτελείς βίλες σε νησιωτικά θέρετρα, εμπορικά κτήρια και μια σειρά από ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά και οικιστικά συγκροτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος στόχος της Mayfair Land and Development, είναι η διεθνής ανάπτυξη ποιοτικών ακινήτων στην περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια, διασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου. Έτσι, έχει καταφέρει να παραδώσει το καλύτερο δυνατό προϊόν στους αγοραστές και τους τελικούς χρήστες των έργων της. Παρόλα αυτά, ο ρυθμός που αναλαμβάνει τα έργα ανάπτυξης και ανακαίνισης ξενοδοχειακών συγκροτημάτων επιβεβαιώνει πως συνεχίζει επιτυχώς να είναι ο κύριος αναπτυξιακός εταίρος του χαρτοφυλακίου του Libra Group.

Τα τρέχοντα έργα της Mayfair, περιλαμβάνουν την τελευταία φάση της ανάπτυξης του εμβληματικού ξενοδοχείου Grace Santorini, καθώς και τη συνολική ανοικοδόμηση του Grace Marrakech στο Μαρόκο. Οι ενέργειες της εταιρείας Mayfair σήμερα, δεν δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στον τουρισμό της Ελλάδας καθώς συμμετέχει και στον σχεδιασμό ενός σημαντικού νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Καλαμάτα της Πελοποννήσου.

Τα πολυτελή ξενοδοχεία μπουτίκ της Grace Hotels

Η Grace Hotels είναι ένας βραβευμένος διεθνής όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων μπουτίκ, που φιλοσοφία της είναι να επαναπροσδιορίσει τον τομέα, συνδυάζοντας το μοναδικό της στυλ και τις εξαιρετικές υπηρεσίες, προσφέροντας «καταφύγιο» και ποιότητα σε εκλεκτικούς επισκέπτες, στα πιο περιζήτητα θέρετρα και πόλεις στον κόσμο.

Θεμελιώδης αρχή κάθε ξενοδοχείου που ανήκει στην Grace Hotels είναι η υπόσχεση να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, άνετη διαμονή και εξαιρετικές προτάσεις φαγητού και ποτού, διατηρώντας παράλληλα τα αυθεντικά στοιχεία της τοπικής κουλτούρας. Κομψότητα, απλότητα και άψογη εξυπηρέτηση.

Τα ξενοδοχεία της εταιρείας χαίρουν διεθνούς αποδοχής από την στιγμή που άνοιξε το πρώτο στα νησιά των Κυκλάδων στην Ελλάδα το 2007. Εκτός από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη, η Grace Hotels έχει διεθνή παρουσία και στις πέντε ηπείρους. Το Grace Marrakech βρίσκεται στην καρδιά του Μαρρακές, το Grace Cafayate ανάμεσα στα αμπέλια της βόρειας Αργεντινής, ενώ η παρουσία του στις ΗΠΑ παρατηρείται σε τρεις διαφορετικές πολιτείες, στο Κονέκτικατ (Το Grace Mayflower Inn & Spa), στο Rhode Island (Grace Vanderbilt) και στο Μέιν (Grace White Barn Inn & Spa).

Η Grace Hotels συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως. Υπάρχουν διάφορα ξενοδοχεία υπό ανέγερση, μεταξύ των οποίων το Grace St. Moritz, ξενοδοχείου και κατοικιών στην Ελβετία, και τα νησιώτικα συγκροτήματα ξενοδοχείων και κατοικιών Grace Kalamata και Grace Kea στην Ελλάδα. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση συνεργασία τους με την επώνυμη εταιρεία ενδυμάτων, αξεσουάρ και εξοπλισμού παικτών έφιππου πόλο καθώς και χορηγός της ομώνυμης ομάδας La Dolfina, η Grace Hotels έχει προσθέσει το La Dolfina Grace, στο χαρτοφυλάκιό της: ένα ξενοδοχείο με ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες και σουίτες στο παγκοσμίου φήμης La Dolfina Polo Ranch. Η έκταση, λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες, ήταν έμπνευση του Adolfo Cambiaso, που θεωρείται ευρέως, ως ο καλύτερος παίκτης πόλο όλων των εποχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ