ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Σιγκαπούρη: Εκεί που ανάμεσα στους ουρανοξύστες βρίσκεται μια τροπική ζούγκλα

Σιγκαπούρη: Εκεί που ανάμεσα στους ουρανοξύστες βρίσκεται μια τροπική ζούγκλα

Πολλοί την αποκαλούν ως τη «Νέα Υόρκη» της Ασίας και δεν έχουν καθόλου άδικο. Γεμάτη ουρανοξύστες και υπερμοντέρνα κτήρια, η Σιγκαπούρη έχει κάτι που θα «ζήλευε» κάθε λάτρης του «Μεγάλου Μήλου»: Την εξωτική πλευρά της. Η «Πόλη των Λιονταριών» είναι μια από τις πιο όμορφες κοσμοπολίτικες μητροπόλεις του κόσμου, με πολυπολιτισμική αρμονία και ιδιαίτερη οικολογική κουλτούρα.

Η άλλοτε βρετανική αποικία της Ασίας, αποτελούσε το βασικό λιμάνι της χώρας τον 19ο αιώνα, ενώ σήμερα λέγεται πως είναι μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις του κόσμου. Στη Σιγκαπούρη λοιπόν, που συναντά η Ανατολή τη Δύση, συνυπάρχουν ξύλινες παραδοσιακές κατοικίες, ουρανοξύστες, μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και ινδουιστικοί ναοί. Όμως, αυτή η πόλη είναι πανέμορφα σύγχρονη με την αυθεντική τροπική της βλάστηση και τις πολύχρωμες ethnic συνοικίες με μια δόση hi-tech στα τεχνητά πάρκα τους.

2

Πίσω στο 1859, δημιουργήθηκε μια εκθαμβωτική ζούγκλα τροπικού τοπίου στη μέση της πόλης. Οι Βοτανικοί Κήποι στης Σιγκαπούρης, σήμερα φιλοξενούν περισσότερα από 10.000 είδη φυτών και ίσως τον πιο μαγικό κήπο ορχιδεών στον κόσμο. Η επίσκεψη σε αυτούς, όπως και στη Σιγκαπούρη, είναι ιδανική για ζευγάρια, ώστε να χαθούν στα ρομαντικά μονοπάτια των Κήπων. Στην ίδια λογική με τους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης είναι ο Ζωολογικός της Κήπος. Ανάμεσα στην τροπική βλάστηση, ζουν πάνω από 2.500 είδη ζώων σε ένα ανοιχτό φυσικό περιβάλλον. Αξιοσημείωτη μοιάζει η τεράστια αποικία των ουρακοτάγκων, αλλά και οι εργαζόμενοι ελέφαντες από την Ταϊλάνδη. Εάν επιθυμείτε και είστε αρκετά τολμηροί, το ζωολογικό πάρκο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ενός νυχτερινού σαφάρι, για να σας φέρει πιο κοντά με τις τίγρεις, τα λιοντάρια και τις νυχτερίδες του!

Τα παλαιότερα μνημεία της «Πόλης των Λιονταριών»

3

Πριν προχωρήσετε στην καρδιά της πόλης και χαθείτε ανάμεσα σε μουσεία Τέχνης, υπαίθριες αγορές και γευστικούς μικρούς παραδείσους, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον αρχαιότερο ναό της Σιγκαπούρης. Ο Sri Mariamman Temple χτίστηκε το 1827 και βρίσκεται στην Chinatown της πόλης. Αυτό το μνημείο, αποτελεί τόπο λατρείας για τους Ινδουιστές Ταμίλ της χώρας. Ένας ακόμη σημαντικός ναός της πόλης, είναι ο Thian Hock Kheng. Μπορεί να είναι λίγο πιο σύγχρονος από τον Sri Mariamman αλλά συγκαταλέγεται μέσα στους παλαιότερους ναούς της Σιγκαπούρης. Το 1842, τη χρονιά δηλαδή που δημιουργήθηκε, αποτελούσε τόπο προσκυνήματος των Κινέζων μεταναστών ως ευχαριστήρια χειρονομία στη Zu Ma, τη Θεά της Θάλασσας.

Οι υπαίθριες αγορές της Ασίας και η πανασιατική κουζίνα της πόλης

4

Οι υπαίθριες αγορές της Σιγκαπούρης, είναι γεμάτες μικροπωλητές που προωθούν τις απομιμήσεις προϊόντων. Οι πιο γνωστές βρίσκονται στις Bugis Street και Pagoda, καθώς και στις Trengganu και Sago Streets στην Chinatown. Για γαστρονομικές εξερευνήσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε τις στεγασμένες λαϊκές αγορές φρέσκων προϊόντων Tekka Wet Market και China Wet Market. Για τις λίγο πιο ιδιαίτερες αγορές σας, προτείνουμε να κατευθυνθείτε προς τις μικρές μπουτίκ και τα curio shops της Little India, της Chinatown και του Kampong Glam.

5

Κανένα ταξίδι δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν αποκομίσετε γαστρονομική εμπειρία. Η Σιγκαπούρη φημίζεται για το φαγητό της, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερη μίξη κινεζικών, μαλαισιανών, ινδικών και δυτικών στοιχείων. Αυτή είναι η «Peranakan» ή «nonya» και είναι η πιο γνωστή κουζίνα της περιοχής. Χαρακτηριστικά τους πιάτα που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι τα chilli krab, katong laksa, Satay και chicken rice, το εθνικό πιάτο της Σιγκαπούρης.

Ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύστε είναι στα hawke centers, τα οποία είναι σκεπαστές αγορές έτοιμου φαγητού. Τα πιο δημοφιλή είναι τα Lau Pa Sat, Maxwell και East Coast Lagoon Food Village. Εάν τώρα, είστε λάτρεις των ασιατικών γαστρονομικών πειρασμών, η ιδανική περίοδος να ταξιδέψετε στη Σιγκαπούρη είναι ο Ιούλιος. Διότι, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η παγκόσμια πρωτεύουσα των foodies γιορτάζει το Singapore Food Festival. Παραδοσιακές και σύγχρονες τοπικές γεύσεις κατευθείαν από τα χέρια κορυφαίων σεφ της χώρας, βρίσκονται σε κινητές καντίνες και πάγκους φαγητού και προσφέρονται για γευσιγνωσία από το κοινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ