ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε λόγοι για να ταξιδέψετε φέτος στο Βιετνάμ

Πέντε λόγοι για να ταξιδέψετε φέτος στο Βιετνάμ

Συγκαταλέγεται σε όλες σχεδόν τις λίστες με τα μέρη του κόσμου τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής του και η αλήθεια είναι πως το Βιετνάμ αποτελεί έναν προορισμό που αναμφίβολα προσφέρει μια σειρά από ξεχωριστές εμπειρίες σε όποιον το επισκέπτεται.

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βρεθείτε, έστω μια φορά στη ζωή σας στο Βιετνάμ είναι πολλοί, ωστόσο, οι παρακάτω πέντε αρκούν σίγουρα για να σας πείσουν να κάνετε εγκαίρως την αεροπορική σας κράτηση για να πραγματοποιήσετε φέτος αυτό το μεγάλο -από κάθε άποψη- ταξίδι.

vietnam2


Πηγή: Kyler Boone/unsplash.com

Οι πολύχρωμες πλωτές αγορές

Οι πλωτές αγορές είναι ένα θέαμα συνηθισμένο για τους Ασιάτες, ωστόσο, για εκείνους που επισκέπτονται για πρώτη φορά, το Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, τη Χο Τσι Μιν ή την πλωτή αγορά Κάι Μπε στην περιοχή του Μεκόνγκ, πρόκειται αναμφίβολα μια εμπειρία που «ξυπνά» τις αισθήσεις. Χρώματα, μυρωδιές, ήχοι και εικόνες που μένουν στο μυαλό.,

vietnam3

Πηγή: Harvey Enrile/unsplash.com

Το φαγητό του δρόμου

Στο Βιετνάμ και συγκεκριμένα στη μεγαλύτερη πόλη του, τη Χο Τσι Μιν, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να έχετε μια μοναδική γευστική εμπειρία. Δεν είναι μυστικό πως το Βιετνάμ είναι η χώρα που έχει τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις στην Ανατολή. Στη Χο Τσι Μιν, όμως, θα βρείτε τα πιο νόστιμα street food markets του κόσμου: Από ζεστά noodles σε μορφή σούπας ή τηγανητά και μεγάλα, χορταστικά Banh mi sandwiches με πατέ ή γουρουνάκι. Όποια ώρα της ημέρας θελήσετε να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα ή σνακ, το σίγουρο είναι ότι στο Βιετνάμ θα ανακαλύψετε γεύσεις που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας.

vietnam4

Πηγή: Digital Sennin/unsplash.com

Οι «θησαυροί» της θάλασσας

Τα φρέσκα θαλασσινά αποτελούν από μόνο τους μια ξεχωριστή κατηγορία και συνιστούν αναμφίβολα έναν ακόμη λόγο για να ταξιδέψετε στο Βιετνάμ. Στις βιετναμέζικες αγορές θα ανακαλύψετε τα πιο φρέσκα θαλασσινά και θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις με ψάρια, καβούρια, γαρίδες και οστρακοειδή τα οποία οι ψαράδες κατάφεραν να βάλουν στα δίχτυα τους λίγες μόνο ώρες προτού φτάσουν στα πιάτα σας.

vietnam5

Πηγή: Paul Morris/unsplash.com

Οι φιλικοί και φιλόξενοι κάτοικοι

Λένε πως ένας ταξιδιώτης γνωρίζει καλά μια χώρα, μόνο όταν έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους της και η αλήθεια είναι πως για να αποκτήσει επιπλέον αξία και νόημα το ταξίδι σας στο Βιετνάμ, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε και να συναναστραφείτε με τους ανθρώπους του. Ειλικρινείς, χαμογελαστοί και αυθεντικοί. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας γοητεύσουν.

vietnam6

Πηγή: Ηuyen Νguyen/unsplash.com

Το χάος με τα μηχανάκια

Ένα από τα «μαθήματα» που θα πάρετε από τα πρώτα κιόλας λεπτά που θα φτάσετε στο Βιετνάμ είναι το πώς να διασχίζετε τους δρόμους των βιετναμέζικων μεγαλουπόλεων. Το να περάσετε από τη μία πλευρά στην άλλη μπορεί να μοιάζει σε πολλές περιπτώσεις ως… ειδική αποστολή λόγω του κυκλοφοριακού χάους που συνηθώς επικρατεί. Τα χιλιάδες μηχανάκια που κατακλύζουν κάθε μέρα τους δρόμους κάθε πόλης ενδέχεται να σας προκαλέσουν αρχικά πονοκέφαλο, ωστόσο, σύντομα θα τα συνηθίσετε και ίσως, τα προτιμήσετε για τις μετακινήσεις σας. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα «φαινόμενο» που θα τραβήξει την προσοχή σας. Αρκεί απλώς να αναλογιστείτε πως σήμερα υπάρχουν περίπου 39 εκατομμύρια μηχανάκια στο Βιετνάμ σε σύγκριση με το 1996 όπου ο αριθμός των μοτοποδηλάτων δεν ξεπερνούσε τα τέσσερα εκατομμύρια.

vietnam7

Πηγή: Ryo Yoshitake/unsplash.com

Ο Κόλπος Χα Λονγκ

Η επίσκεψη στον συγκλονιστικό Κόλπο Χα Λονγκ αποτελεί μία ακόμη αφορμή για να γίνει το Βιετνάμ ο επόμενος ταξιδιωτικός σας προορισμός. Ανήκει στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ο λόγος που «μαγεύει» εκείνους που το επισκέπτονται είναι το ότι αποτελείται από χιλιάδες ασβεστολιθικά καρστ και νησίδες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

vietnam8

Πηγή: Fré Sonneveld/unsplash.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ