ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Kyoto: Εκεί όπου οι ανθισμένες κερασιές κλέβουν την παράσταση

Kyoto: Εκεί όπου οι ανθισμένες κερασιές κλέβουν την παράσταση

Η πόλη με τις ανθισμένες κερασιές πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη λίστα των επόμενων ταξιδιωτικών σας προορισμών. Διότι, σε κανένα άλλο μέρος στον κόσμο δεν θα καταφέρετε να βρείτε τον μαγικό συνδυασμό της Φύσης και των ατμοσφαιρικών ναών του Kyoto.

Κάτι που θα σας κάνει να νομίζετε πως από κάποια γωνία θα εμφανιστεί μια geisha γεμάτη καλά κρυμμένα μυστικά πίσω από το αθώο της βλέμμα.

Η «καρδιά» της Ιαπωνίας έχει περίπου δύο χιλιάδες ναούς και αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι φημίζονται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους αλλά και τις περίεργες ιστορίες που τους ακολουθούν. Ένας από τους δημοφιλέστερους αυτών είναι ο ναός του Kinkaku-ji (Golden Pavilion). Εκεί θα βρείτε διάφορους μοναχούς να διασχίζουν τους Zen κήπους αλλά και να κάνουν διαλογισμό στα tatami-mat πατώματα.

kyoto 2

Όμως, το Kyoto δεν είναι μόνο πανέμορφοι κήποι και ναοί. Είναι και εξαιρετικό φαγητό, καθώς η τοπική γιαπωνέζικη κουζίνα θα σας κλέψει την καρδιά. Μια βόλτα από το Nishiki Market ('Kyoto's kitchen') αρκεί για να σας πείσει. Σε αυτή την πόλη θα βρείτε τα πάντα, από σπουδαία και ακριβά εστιατόρια με αστέρια Michelin, chic cocktails bars, cool καφετέριες και φυσικά, sushi spots. Εκείνα που ξεχωρίζουν είναι τα izakaya (Japanese pub-eateries), και τα old-school noodle joints, τα μέρη δηλαδή που μπορείτε να απολαύσετε την αυθεντική γιαπωνέζικη κουζίνα.

kyoto 3

Σε μια επίσκεψη σας στο Kyoto δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε το πράσινο τσάι τους matcha, αλλά και να διαβάσετε λίγο από τα γιαπωνέζικα κόμικς manga. Έτσι θα καταφέρετε να αγκαλιάσετε απόλυτα την κουλτούρα της Ιαπωνίας κάνοντας φυσικά, μια βόλτα ανάμεσα στις ωραιότερες ανθισμένες κερασιές του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ