ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μπρατισλάβα: Τρία αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε

Μπρατισλάβα: Τρία αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε

Επιβλητικά κτήρια με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, όμορφα δρομάκια και φυσικά το μεγαλοπρεπές κάστρο, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της. Η Μπρατισλάβα είναι μία «ζωντανή» πόλη στις όχθες του Δούναβη, που συνδυάζει μοντέρνα και μεσαιωνικά στοιχεία με μοναδικό τρόπο. Γεμάτη φοιτητές, φημίζεται για την έντονη ζωή της, αλλά και την ιστορία της που είναι εμφανής σε κάθε της σημείο. Αποτελεί έναν ανερχόμενο προορισμό, ιδανικό για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν τη γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας, αλλά και να διασκεδάσουν.

Κάστρο της Μπρατισλάβα

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό σύμβολο της πρωτεύουσας της Σλοβακίας. Τοποθετημένο στον λόφο των μικρών Καρπάθιων πάνω στον Δούναβη, αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες. Η ιστορία του ξεκινάει τον 10ο αιώνα, και συνεχίζεται τους επόμενους αιώνες με πολλές ένδοξες αλλά και καταστροφικές στιγμές. Μετά από την ολοκληρωτική καταστροφή του κάστρου από πυρκαγιά το 1811, ανακατασκευάστηκε για μία ακόμη φορά το 1953. Από τότε μέχρι σήμερα φιλοξενεί εκθέματα του Σλοβακικού Εθνικού Μουσείου. Μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στις αίθουσές του και τους κήπους με τα αγάλματα, καθώς και να θαυμάσετε τη θέα από ψηλά.

2

Η Παλιά Πόλη

Τα περισσότερα ιστορικά κτήρια της Μπρατισλάβα βρίσκονται στην παλιά πόλη με τα χαρακτηριστικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Ανάμεσα στις μπαρόκ πλατείες Hlavne Namestie και Primacialne Namestie βρίσκεται το παλιό Δημαρχείο (Stara Radnica). Πρόκειται για ένα επιβλητικό σύμπλεγμα κτηρίων που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και αποτελεί πλέον το μουσείο της πόλης, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε για να γνωρίσετε την ιστορία της. Σχεδόν σε κάθε πεζοδρομημένο στενό θα συναντήσετε αρκετές μοντέρνες καφετέριες, πολυσύχναστες παμπ και προσεγμένα εστιατόρια, στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως το Bryndzové Halušky, που αποτελεί ένα παραδοσιακό πιάτο που μοιάζει με νιόκι και σερβίρεται με τυρί και μπέικον ή καπνιστό χοιρινό.

Μη φύγετε χωρίς να κάνετε μία στάση στην πύλη του Αγίου Μιχαήλ, τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, την ιδιαίτερη Μπλε Εκκλησία και τον Ναό των Καπουτσίνων.

3

UFO

Τo UFO Observation Deck αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της πόλης. Πρόκειται για ένα μοντέρνο κτήριο, που φιλοξενεί μία πλατφόρμα παρατήρησης στην κορυφή του. Αξίζει μία επίσκεψη για να θαυμάσετε τη θέα της πόλης από ψηλά ή για να απολαύσετε το γεύμα σας στο εστιατόριο που βρίσκεται εκεί. Ιδανικά, μπορείτε να φτάσετε στο UFO, διασχίζοντας ένα ακόμη εντυπωσιακό αξιοθέατο της Μπρατισλάβα, τη φουτουριστική γέφυρα Novy Most, που ενώνει την παλιά πόλη με την περιοχή Petržalka.

4

Τέλος, στη μικρή αυτή πόλη θα συναντήσετε αρκετά μουσεία και γκαλερί, όπως το Μουσείο των Όπλων, στον επιβλητικό Πύργο του Αγίου Μιχαήλ, το Μουσείο των Ρολογιών, που φιλοξενεί ρολόγια αντίκες από τον 17ο ακόμα αιώνα, και φυσικά το δημοφιλές Pálffy Palace, με τους εντυπωσιακούς διαδρόμους με τους καθρέφτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ