ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα θα γίνει ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο έως το 2030

Η Κίνα θα γίνει ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο έως το 2030
EPA/KITH SERE/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κίνα θα γίνει ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο μέχρι το 2030, ξεπερνώντας τη Γαλλία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας πληροφοριών  Euromonitor International.

Ακόμη, θα υπάρξει τεράστια αύξηση του αριθμού των Κινέζων που θα ταξιδεύουν εκτός συνόρων. Υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 260 εκατομμύρια, υπερσκελίζοντας, έτσι, τον αριθμό των Αμερικανών και Γερμανών που είναι σήμερα την κορυφή.

Ο Wouter Geerts, σύμβουλος της Euromonitor International και ένας από τους υπογράφοντες της έκθεσης που δημοσιεύει η εταιρία, ανέφερε πως ο τουρισμός έχει αναχθεί σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της κινεζικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η εν λόγω έκθεση δείχνει πως η Κίνα θα διαθέτει και τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση όσον αφορά τις εγχώριες αποδράσεις.

Η αύξηση του αριθμού των τουριστών οφείλεται, κυρίως, στην οικονομική ανάπτυξη και τις υψηλές αποδοχές πολιτών από κοντινές ασιατικές χώρες. Η είσοδος στην Κίνα έχει γίνει πολύ ευκολότερη για τους Ασιάτες, οι οποίοι λαμβάνουν πολύ ευκολότερα βίζα, απ΄ότι στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Geerts, το 80% των τουριστών της Κίνας είναι Ασιάτες.

Η λήψη βίζας μπορεί να είναι πλέον ευκολότερη, ωστόσο, παραμένει αρκετά δαπανηρή για αρκετές χώρες, ιδίως για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ ή τη Μεγάλη Βρετανία. Χαρακτηριστικό είναι πως η βίζα για μία είσοδο στη χώρα θα κόστιζε σε έναν Βρετανό 173 ευρώ.

Οι εγχώριες αποδράσεις παραμένουν ένας πολύ σημαντικός τομέας στην τουριστική αγορά της Κίνας. Να σημειωθεί πως τα κέρδη τους το 2018 ανέρχονται σε 4,7 δισεκατομμύρια, ποσό που μέχρι το 2023 θα έχει φτάσει τα 6,7 δισ.

Τοπικές κυβερνήσεις έχουν εντοπίσει τις προοπτικές του τουριστικού τομέα και αναπτύσσουν προγράμματα που διευκολύνουν την επιλογή της περιοχής τους.

Η έκθεση της Euromonitor, ακόμη, προβλέπει πως μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειωθεί ο αριθμός των Κινέζων που θα ταξιδεύουν στη Βρετανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ