ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η ρημαγμένη παραμυθούπολη του Άγιου Βασίλη

Η ρημαγμένη παραμυθούπολη του Άγιου Βασίλη
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται τον Άγιο Βασίλη, το μυαλό τους «κατακλύζεται» από χαρούμενες εικόνες όπως χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια, δώρα και ωραίες αναμνήσεις.

Ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο στη Βραζιλία, όμως, ήρθε για να… αλλάξει αυτή τη χαριτωμένη εικόνα που είχατε έως τώρα, αφού σε αυτό ο Άγιος Βασίλης αλλά και τα Χριστούγεννα, έχουν έναν άλλο «χαρακτήρα».

Το Πάρκο Albanoel βρίσκεται στην περιοχή Ιταγκουαΐ και «τραβά» τα βλέμματα των περαστικών, καθώς ένας λυπημένος Άγιος Βασίλης, γεμάτος σκόνη μαζί με το εγκαταλελειμμένο έλκηθρό του και τους σαραβαλιασμένους ταράνδους, είναι κάτι που -πιθανώς- δεν έχετε ξαναδεί.

Το πάρκο ήταν μία ιδέα του πολιτικού Αλμπάνο Ρις, γνωστός και ως ο «Άγιος Βασίλης του Quintino» αφού κάθε Χριστούγεννα φορούσε τη στολή του και περιφερόταν. Το όραμά του ήταν η δημιουργία ενός πάρκου πάνω από 30 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, το οποίο θα ήταν χωρισμένο σε διάφορους θεματικούς χώρους.

Παρόλα αυτά, ο ξαφνικός θάνατος του πολιτικού σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2004 ανέτρεψε τα πλάνα και το πάρκο έμεινε ανολοκλήρωτο.

santa5


Πηγή: CNNi/Courtesy Christopher Jones

Αρκετά χρόνια μετά, ένας Βρετανός εκπαιδευτικός που περνούσε με το αμάξι του με παρέα φίλων, εντόπισε τους… τρομακτικούς Άγιους Βασίληδες και έφερε ξανά στο «φως» το πλέον ξεχασμένο και ερημωμένο πάρκο.

Με πάθος για τη φωτογραφία, ο Christopher Jones απαθανάτισε το Πάρκο Albanoel και αποκάλυψε στο κοινό μία αλλιώτικη πλευρά του Άγιου Βασίλη και των γιορτών.

santa3


Πηγή: CNNi/Courtesy Christopher Jones

«Εάν κοιτάξετε μέσα από τις πόρτες ή τα ανοιχτά παράθυρα, υπάρχουν πολλά σπασμένα χριστουγεννιάτικα αγάλματα και άλλα πράγματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα μυστηριώδη» αναφέρει ο Jones στο CNNi.

Inside Brazil's abandoned Santa theme park
Francesca Street, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ