ΚΟΣΜΟΣ

Mια… Μητρόπολη χωρίς κατοίκους

Mια… Μητρόπολη χωρίς κατοίκους
CNNi

Ξεχασμένη από τον χρόνο είναι η πόλη «φάντασμα» Μετρόπολις στην Νεβάδα των ΗΠΑ.

Η πόλη βρίσκεται στα βορειοανατολικά της αμερικάνικης πολιτείας, κοντά στα σύνορα με τη Γιούτα και το Άινταχο.

Η Μετρόπολις χτίστηκε το 1910 και στόχος ήταν να γίνει μία γεωργική πόλη που θα φιλοξενούσε 7.500 κατοίκους, ωστόσο, δεν είχε ποτέ περισσότερους από 2.000, όπως αναφέρει το CNNi.

Τα σχέδια που είχαν οι «πατέρες» της πόλης δεν πήγαν πολύ καλά από την αρχή, καθώς η τοπογραφία της Νεβάδα είναι αφιλόξενη για τους νέους κατοίκους.

Φωτιές, ξηρασία, ενοχλητικά ζώα, όπως γρύλοι, ήταν μόνο μερικές από τις «πληγές» της πόλης, που τελικώς αποδείχθηκε μη… φιλική προς τη γεωργία.

Οι κάτοικοι ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τη Μετρόπολις γρήγορα, ωστόσο, το κύμα φυγής εντάθηκε την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης του 1929.

Σήμερα απομένει έρημη και οι μόνοι άνθρωποι που την επισκέπτονται είναι περιηγητές που θέλουν να εξερευνήσουν τα μυστικά της.

Η κοντινότερη κατοικήσιμη πόλη είναι μόλις 11 μίλια μακριά.

Ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα κτίσματα που καταγράφηκαν από drone του αμερικάνικου δικτύου, ξεχωρίζει το ξενοδοχείο Μετρόπολις αλλά και τα ερείπια μίας εκκλησίας μορμόνων, το σχολείο της πόλης και μία αντλία νερού, η οποία αν είχε λειτουργήσει αποτελεσματικά θα μπορούσε να γλιτώσει την πόλη από την «βαριά» της μοίρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ