ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Σαν Φρανσίσκο: 5+1 λόγοι για να επισκεφτείτε το δημοφιλή προορισμό

Σαν Φρανσίσκο: 5+1 λόγοι για να επισκεφτείτε το δημοφιλή προορισμό

Συχνά χαρακτηρίζεται ως η πιο ζωντανή, η πιο όμορφη, η πιο μαγική, αλλά και η πιο ακριβή πόλη της Αμερικής. Σε κάθε περίπτωση, τα επίθετα που συνοδεύουν το Σαν Φρανσίσκο, που αποτελεί την ανεπίσημη πρωτεύουσα της Βόρειας Καλιφόρνια είναι πολλά. 

Άλλωστε, ο δημοφιλής αυτός προορισμός, φημίζεται για τις επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Γιατί αξίζει να το γνωρίσετε;

Για τις γαστρονομικές επιλογές που προσφέρει

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η τοπική κουζίνα είναι ένας καλός τρόπος για να ανακαλύψει κάποιος μία πόλη, αλλά και τις συνήθειες των κατοίκων της. Σίγουρα, θα πάτε βόλτα στην περίφημη Golden Gate Bridge και στο πάρκο Dolores, όμως πρέπει να κάνετε επίσης μία στάση σε κάποιο από τα gourmet εστιατόρια ή τα μικρά μαγαζάκια που προσφέρουν μοναδικές γευστικές προτάσεις, από θαλασσινά μέχρι tacos και burritos.

2 copy copy

Για τα καταπράσινα πάρκα του

Το Golden Gate Park είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα των ΗΠΑ και συχνά φιλοξενεί υπαίθριες εκδηλώσεις καθώς και εντυπωσιακά φεστιβάλ. Αποτελεί μία όαση 4.000 στρεμμάτων στην πόλη και προσελκύει τόσο λάτρεις της μουσικής, όσο και του αθλητισμού. Επιπλέον, το Presidio Park και το Dolores Park είναι εξίσου καλές επιλογές για όσους αγαπούν τη Φύση, καθώς προσφέρονται για βόλτες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κάνει το Σαν Φρανσίσκο να ξεχωρίζει είναι πως καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να συνδυάζει το αστικό και το φυσικό περιβάλλον σε κάθε του σημείο.

3 copy copy

Για τις βόλτες στην πολύβουη Chinatown

Η Chinatown του Σαν Φρανσίσκο είναι η μεγαλύτερη στην Αμερική και εντυπωσιάζει με τα μεταξωτά κόκκινα φανάρια και τη ζωντανή ατμόσφαιρά της. Μπορείτε να περάσετε μία ολόκληρη μέρα στην περιοχή, δοκιμάζοντας ράμεν, bao bun και ψητή πάπια, χαλαρώνοντας σε ένα από τα πολλά spa ή κάνοντας βόλτα στην αγορά που είναι γεμάτη σουβενίρ.

4 copy copy

Για τα μουσεία του

Η πόλη είναι γεμάτη μουσεία και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης. Το SFMOMA, δηλαδή το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του και στο εντυπωσιακό του κτήριο φιλοξενεί μοναδικές συλλογές και έργα καλλιτεχνών, όπως οι Alexander Calder, Andy Warhol και Gerhard Richter.

Το Asian Art Museum διαθέτει μία πολύ πλούσια συλλογή με αρχαία και σύγχρονα έργα τέχνης που θα σας μυήσουν στα «μυστικά» του πολιτισμού της Ασίας. Τα περισσότερα εκθέματα προέρχονται από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τα Ιμαλάια και τη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ στο ισόγειο πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις.

Το Palace of the Legion of Honor, το California Academy of the Sciences και το Τhe Beat Museum είναι μερικοί ακόμη εξίσου ενδιαφέροντες χώροι πολιτισμού που αξίζουν την προσοχή σας.

5 copy copy

Για να επισκεφτείτε το περίφημο Αλκατράζ

Η δημοφιλής φυλακή που είναι γνωστή και ως «the Rock», είναι μία μικρή νησίδα στην είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Στο ψηλότερο σημείο της υπήρχαν οι εγκαταστάσεις των άλλοτε ομώνυμων περίφημων ομοσπονδιακών φυλακών, από τις οποίες η όποια απόδραση θεωρούταν αδύνατη. Σήμερα, προσφέρει στους επισκέπτες της μοναδικές εμπειρίες και τους μυεί στις ιστορίες των κρατουμένων που δοκίμασαν να δραπετεύσουν ανεπιτυχώς.

6 copy copy

5+1. Οι άνθρωποι και η νυχτερινή ζωή

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι της πόλης είναι αυτοί που την κάνουν πραγματικά μοναδική. Και αυτό διότι είναι άντρες και γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία μοναδική πολυπολιτισμική κοινωνία, ανοιχτή στη διαφορετικότητα. Είναι ιδιαιτέρως φιλικοί και φυσικά αγαπούν τη διασκέδαση. Για αυτό άλλωστε, και το Σαν Φρανσίσκο είναι γεμάτο μπαρ και κλαμπ που προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές διασκέδασης για κάθε γούστο. Φυσικά, εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η μουσική σκηνή, καθώς συχνά οι μουσικοί χώροι φιλοξενούν συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες.

7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ