ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ο οριζόντιος ουρανοξύστης της Κίνας είναι σχεδόν έτοιμος

Ο οριζόντιος ουρανοξύστης της Κίνας είναι σχεδόν έτοιμος
Wikipedia

Η κατασκευή του πολυαναμενόμενου οριζόντιου ουρανοξύστη Raffles City Chongqing της Κίνας, ολοκληρώνεται μετά από έξι χρόνια εργασιών.

Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο και ιδιαίτερο οικοδομικό εγχείρημα, το οποίο αποτελείται από οκτώ πύργους και μία γέφυρα που φέρει την ονομασία Crystal.

Η εταιρεία CapitaLand, υπεύθυνη για την εργολαβία του κτηρίου, αναφέρει πως δομικά είναι ολοκληρωμένο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο εσωτερικό του, όπως αναφέρεται και στο CNNi. Τα επίσημα εγκαίνια αναμένονται στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

Η έκταση του έργου που «κόβει» την ανάσα είναι 817.000 τετραγωνικά μέτρα. Η Crystal υποστηρίζεται από τέσσερις ουρανοξύστες των 250 μέτρων. Επιπλέον, συνδέει ακόμη ένα «ζεύγος» ουρανοξυστών, ύψους 350 μέτρων, μέσω δύο γεφυρών, μικρότερων σε μέγεθος.

Στο εσωτερικό της εντυπωσιακής γέφυρας, θα βρίσκεται μία πισίνα υπερχείλισης (η οποία δημιουργεί μία οφθαλμαπάτη πως το νερό φτάνει ως τον ορίζοντα ή ακόμα ότι εξαφανίζεται, ή ότι επεκτείνεται επ’ άπειρον), μία γκαλερί, κήποι καθώς και διάφορα εστιατόρια.

Στο κτήριο, εκτός των παραπάνω, θα βρίσκεται ένα εμπορικό κέντρο, 1.400 διαμερίσματα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και μερικά γραφεία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η γέφυρα θα… μεταμορφώνεται σε μία γιγαντιαία δέσμη φωτός τα βράδια!

China's 'horizontal skyscraper' attraction nears completion|
Tamara Hardingham-Gill, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ