ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οκτώ ταξιδιωτικές εμπειρίες... ζωής

Οκτώ ταξιδιωτικές εμπειρίες... ζωής

Υποθαλάσσιο δείπνο, βόλτα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, κρουαζιέρα «αλά 007» πικ νικ σε υπόεξαφάνιση εξωτικό νησί και κρίκετ στα Ιμαλάια! Αυτές είναι ορισμένες από τις ταξιδιωτικές δραστηριότητες, που από ασυνήθιστες περιπέτειες μετατρέπονται σε μοναδικές εμπειρίες ζωής. 

Αν και η λίστα με τους προορισμούς που θα ήθελε να επισκεφθεί κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής του μπορεί να μην τελειώνει εύκολα, οι Μαλδίβες, η Βραζιλία, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Χιλή φιλοξενούν περιοχές που υπόσχονται στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη των επισκεπτών, τόσο για την ομορφιά τους, όσο και για τις γεύσεις τους.

Δείπνο κάτω από τη θάλασσα στις Μαλδίβες

Μπορεί να μην είναι το πρώτο γυάλινο υποθαλάσσιο εστιατόριο στις Μαλδίβες, αλλά είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο. Το «Hurawalhi» στην ομώνυμη ατόλη του νησιωτικού συμπλέγματος είναι χτισμένο 5,8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και «κόβει» την ανάσα με την οπτική των 360ο που προσφέρει η γυάλινη κατασκευή στον ύφαλο σε εκείνο το σημείο του Ινδικού Ωκεανού. Το κόστος για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο ανέρχεται στα 280 δολάρια ανά άτομο.

2

Διαμονή σε στρατόπεδο απομονωμένης φυλής στη Βραζιλία

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι το σπίτι πολλών αυτόχθονων φυλών, μερικές εκ των οποίων είναι μάλιστα αποκομμένες εντελώς από το δυτικό κόσμο. Για μερικούς μήνες του χρόνου, η πολεμοχαρής φυλή των «Kayapo» επιτρέπει τις επισκέψεις τουριστών στο στρατόπεδό της στην παρθένα νότια λεκάνη του ποταμού Xingu της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί, οι επισκέπτες μαθαίνουν τις τελετουργίες των Kayapo και πώς να βάφουν το σώμα τους στα χρώματα του πολέμου, απολαμβάνουν την πλούσια βλάστηση της περιοχής που είναι γεμάτη με βίδρες και εξερευνούν έναν πρωτόγονο κόσμο, απομονωμένο από κάθε τι που θυμίζει το σήμερα.

3

Βόλτα στο «διάστημα» μέσω… ΗΠΑ

Οι επισκέπτες του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στο νησί Μέριτ της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τους πρώτους ανθρώπους που θα πατήσουν το αφιλόξενη επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Οι περιπλανώμενοι στον περίφημο σταθμό εκτόξευσης των διαστημικών οχημάτων της NASA παίρνουν μία γεύση από το πώς ένα αστροναύτης προετοιμάζεται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας για τα διαπλανητικά ταξίδια.

4

Λουκούλλειο δείπνο σε σπηλιές από πάγο στον Καναδά

Λουκούλλεια γεύματα σε κυριολεκτικά «παγωμένους» χώρους εστίασης απολαμβάνουν οι επισκέπτες στον Καναδά. Σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στο Κεμπέκ ή στην Βρετανική Κολομβία, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα εστιατόρια πάνω σε μπλε στρώματα πάγου και σε πολικές σπηλιές, τα οποία σερβίρουν το μενού τους σε... υπό το μηδέν θερμοκρασίες. Πολλά από τα εστιατόρια αυτά, μάλιστα, σμιλεύονται εκ νέου κάθε χρόνο σε παγοκολόνες και ογκόλιθους πάγου.

5

Πράκτορας 007 για λίγα 24ωρα στην Ταϊλάνδη

Εμπνευσμένες από την ταινία του James Bond, «Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο», οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων «Anantara» στο Πουκέτ, δημιούργησαν τις διακοπές που αρμόζουν σε έναν πράκτορα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών «MI6». Πιο συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι στα πολυτελή θέρετρα «Layan» μπορούν να συμμετάσχουν σε κρουαζιέρα γύρω από τον κόλπο «Phang Nga» στην Ταϊλάνδη, όπου γυρίστηκαν το 1974 οι σκηνές της διάσημης ταινίας του 007, ενώ παράλληλα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα πυγμαχίας και σκοποβολής.

6

Πικ νικ σε υπό εξαφάνιση νησί του Μπαχρέιν

Οι επισκέπτες του νησιού «Jarada» στο Μπαχρέιν έχουν μόλις δύο ώρες την ημέρα στη διάθεσή τους για να απολαύσουν ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα από παραδοσιακά πιάτα στους υπαίθριους χώρους εστίασης του υπό εξαφάνιση υφάλου. Αυτό γιατί τα παλιρροϊκά κύματα καθιστούν το νησάκι προσβάσιμο μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφού μετά το «καταπίνει» η θάλασσα στον Αραβικό Κόλπο.

7

Ολική έκλειψη ηλίου σε έρημο της Χιλής

Στις 2 Ιουλίου του 2019, ο ουρανός πάνω από τη Χιλή θα σκοτεινιάσει, όταν ο ήλιος εξαφανιστεί για δύο λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πίσω από τη Σελήνη. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα αστρολογικά φαινόμενα του έτους, με την έρημο Ατακάμα να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για την παρατήρησή του.

8

Κρίκετ στα Ιμαλάια

Οι επισκέπτες των ξενοδοχειακών μονάδων «Village Ways» μπορούν κάθε χρόνο να λαμβάνουν μέρος σε πέντε πρωταθλήματα κρίκετ που οργανώνονται στην κοιλάδα «Sarayu» στα Ιμαλάια. Η επετειακή εκδήλωση διοργανώνεται από τις 2 έως τις 15 Ιουνίου, προκειμένου να εορταστεί το τέλος της εαρινής συγκομιδής στην περιοχή και το καλωσόρισμα της νέας περιόδου.

9

ΔΗΜΟΦΙΛΗ