ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τα δέκα αεροδρόμια που πρέπει να δει κανείς: Προσγειώσεις με θέα που κόβει την ανάσα

Τα δέκα αεροδρόμια που πρέπει να δει κανείς: Προσγειώσεις με θέα που κόβει την ανάσα
PrivateFly

Η προσγείωση σε ένα νέο προορισμό είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία, κάποια αεροδρόμια όμως την κάνουν ακόμα πιο... μοναδική. Ποια είναι αυτά; Τα αεροδρόμια που προσφέρουν θέα η οποία «κόβει» την ανάσα καθώς το αεροπλάνο πλησιάζει το έδαφος.  

Σύμφωνα με την έκθεση για το 2019 του PrivateFly, το αεροδρόμιο Ντόνεγκαλ στην Ιρλανδία είναι εκείνο με τη συγκλονιστικότερη τοποθεσία του διαδρόμου προσγείωσης.

Η πανέμορφη, δαντελωτή ακτή όπως φαίνεται κατά την προσέγγιση στο αεροδρόμιο στο Κάρικφιν βρέθηκε για δεύτερη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων, σύμφωνα με την πλατφόρμα που ασχολείται με ναυλώσεις ιδιωτικών αεροσκαφών παγκοσμίως. Το αεροδρόμιο Μπάρα, στη Σκοτία, που προσφέρει επίσης εκπληκτική θέα της ακτογραμμής, έρχεται στη δεύτερη θέση.

«Πολύ συχνά οι ταξιδιώτες απλώς βιάζονται να βρεθούν στον προορισμό τους. Αυτή η έρευνα θέλει να τους ενθαρρύνει να ρίξουν μια ματιά έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου και να απολαύσουν ένα από αυτά που τους προσφέρει μια πτήση: Τη θέα», είπε ο Άνταμ Τουίντελ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ορλάντο Μέλμπορν της Φλόριντα βρίσκεται επίσης στα πρώτα 10, στην τέταρτη θέση συγκεκριμένα. «Πρώτα βλέπεις τον υπέροχο Ατλαντικό Ωκεανό και μετά περνάς πάνω από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου μπορεί να δεις και κανέναν πύραυλο έτοιμο να εκτοξευθεί», έγραψε ένας από τους πελάτες της εταιρείας που έλαβε μέρος στην ψηφοφορία.

Στα 10 κορυφαία αεροδρόμια από απόψεως θέας, βρίσκουμε επίσης το Αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου (ένατη θέση), καθώς προσφέρει μια μοναδική θέα στον ποταμό Τάμεση και το Μπιγκ Μπεν.

Το αεροδρόμιο Κουίνσταουν, της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται στην έβδομη θέση, ενώ το αεροδρόμιο με τον κοντύτερο διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης στον πλανήτη, το Juancho E Yrausquin στο νησί Σάμπα στις Ολλανδικές Αντίλλες, είναι πέμπτο στη λίστα.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 7.000 ταξιδιώτες που είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 129 αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο.

Η πλήρης λίστα

  1. Ντόνεγκαλ, Ιρλανδία
  2. Μπάρα, Σκοτία
  3. Νίκαια, Γαλλία
  4. Ορλάντο Μέλμπορν, Φλόριντα, Η.Π.Α.
  5. Πριγκίπισα Τζουλιάνα, St. Maarten
  6. Juancho E. Yrausquin, Σάμπα, Ολλανδικές Αντίλλες
  7. Κουίνσταουν, Νέα Ζηλανδία
  8. Μπίλι Μπίσοπ, Τορόντο, Καναδάς
  9. Σίτι, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Αόστα, Ιταλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ