ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πάσχα 2019: Μεγάλη Εβδομάδα στους Άγιους Τόπους

Πάσχα 2019: Μεγάλη Εβδομάδα στους Άγιους Τόπους

Το Πάσχα στους Άγιους Τόπους αποτελεί για τους περισσότερους προσκυνητές ένα ταξιδιωτικό όνειρο ζωής

Κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστοί από κάθε γωνιά του κόσμου επισκέπτονται τη Μεγάλη Εβδομάδα τα μέρη όπου μαρτύρησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος, προκειμένου να βιώσουν με κατάνυξη μία από τις μεγαλύτερες εορτές της χριστιανοσύνης. Από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, την Οδό του Μαρτυρίου και τη Γεθσημανή με τον Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου, έως τη Βηθλεέμ με το Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, το Όρος των Ελαιών στα όρη της Ιουδαίας, τη Ναζαρέτ και τον Ιορδάνη Ποταμό κοντά στην Ιεριχώ, οι επισκέπτες περιηγούνται με ευλάβεια και δέος σε ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως.

Συναρπαστικό ταξίδι από την Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ, έως τη Ναζαρέτ και τη Βηθανία

Φθάνοντας στο Τελ Αβίβ οι ταξιδιώτες αναχωρούν για την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Εκεί θα κατευθυνθούν προς τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της Τελετής του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή και να προσκυνήσουν στο Ναό της Αναστάσεως, αλλά και στο παρεκκλήσιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και στην Αγία Αποκαθήλωση, ενώ γύρω από το Γολγοθά υπάρχουν περισσότερα από δέκα παρεκκλήσια και σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων ο τάφος του Ιωσήφ, το Μη μου άπτου, η ταφή του κρανίου του Αδάμ, τα παρεκκλήσια του Λογγίνου και της Αγίας Ελένης και η Κολώνα του Δαρμού.

2 copy copy copy copy copy

Στη συνέχεια, οι πιστοί μπορούν να κατηφορίσουν προς την Οδό του Μαρτυρίου, όπου σήκωσε και μετέφερε ο Χριστός το Σταυρό, για να επισκεφθούν την κατοικία του Ρωμαίου ηγεμόνα της Ιουδαίας Πόντιου Πιλάτου, την εκκλησία και το σπίτι της Αγίας Άννης και τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Περνώντας την Πύλη του Αγίου Στεφάνου, οι ταξιδιώτες κατευθύνονται προς τη Γεθσημανή, όπου ευρίσκεται ο Τάφος της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού.

3 copy copy copy copy

Φεύγοντας από την Ιερουσαλήμ για τη Βηθλεέμ και τις γύρω περιοχές, οι πιστοί θα ανακαλύψουν την Βασιλική της Γεννήσεως, το Ιερό Προσκύνημα του Οίκου των Ποιμένων, το Μοναστηριακό Ναό «Δόξα εν Υψίστοι» και φυσικά το Ναό της Αναστάσεως, την Αγία Σιών και το Υπερώον, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Επόμενος σταθμός η Ιεριχώ με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο που ο Προφήτης Ηλίας έμεινε για 3,5 χρόνια και ο τόπος προσευχής του Αγίου Ιωακείμ, αλλά και την Ιερά Μονή του Αββά Γεράσιμου του Ιορδανίτη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πνευματικών μορφών του μοναχισμού στους Αγίους Τόπους.

4 copy copy copy copy

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να επισκεφθούν το Όρος των Ελαιών, το βουνό της Παλαιστίνης κοντά στην Ιερουσαλήμ, όπου έγινε η Ανάληψη του Σωτήρος και από εκεί να κατευθυνθούν προς τη Γαλιλαία για να επισκεφθούν τη Ναζαρέτ και την Καπερναούμ, περιοχές όπου έζησε και δίδαξε ο Χριστός, το Όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, καθώς και το Όρος των Μακαρισμών και την πόλη της Τιβεριάδος, όπου φιλοξενείται ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Αγίας Μαγδαληνής.

5 copy copy

Φεύγοντας από τα βόρεια με κατεύθυνση προς το νότο, οι ταξιδιώτες μπορούν κατά μήκος του Ιορδάνη Ποταμού να φθάσουν στο σημείο που βαφτίστηκε ο Ιησούς Χριστός και στη συνέχεια να επισκεφθούν την πόλη Ιεριχώ στα ανατολικά. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και φιλοξενεί το εντυπωσιακό μοναστήρι του Σαρανταρίου Όρους, το οποίο είναι γνωστό και ως το μοναστήρι των πειρασμών. Βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Τζέπελ Κουρουντούλ και σύμφωνα με την παράδοση ο Ιησούς νήστεψε και προσευχήθηκε εκεί για 40 ημέρες. Από εκεί οι πιστοί, πριν επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ για να αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, μπορούν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, με μία επίσκεψη στην Ιερά Μονή Χοζεβά, που βρίσκεται στο φαράγγι «Αινών» και τη Βηθανία, τον τόπο όπου ο Χριστός ανέστησε το Λάζαρο.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ