ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 πιο καθαρές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως

Οι 10 πιο καθαρές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και στα αεροπορικά ταξίδια. Τουλάχιστον αυτό φανερώνουν τα στοιχεία έρευνας της «Skytrax», τα οποία ανέδειξαν τις πιο καθαρές αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2019! 

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε αξιολογήσεις επιβατών, οι οποίοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την καθαριότητα των καθισμάτων, των τραπεζιών, της μοκέτας, των καμπινών και των τουαλετών στα αεροπλάνα που έχουν χρησιμοποιήσει για τα ταξίδια τους.

Επειδή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, ακολουθούν οι δέκα αερογραμμές που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

«Αστραφτερές» άτρακτοι

Στην κορυφή της λίστας με τα πιο «αστραφτερά» περιβάλλοντα στο εσωτερικό των ατράκτων βρέθηκαν οι ασιατικοί αερομεταφορείς, κατακτώντας τις πρώτες έξι θέσεις, ενώ μόλις δύο ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στη δεκάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η «All Nippon Airways» (ANA), γνωστή, επίσης, ως «Zennikkū», αναδείχθηκε ως η καθαρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, με το διεθνή αερομεταφορέα της Ταϊβάν «EVA Air» να ακολουθεί σε… απόσταση αναπνοής.

2

Την τριάδα συμπληρώνει η «Asiana Airlines», ένας νοτιοκορεατικός αερομεταφορέας που πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 90 προορισμούς διεθνώς και ακολουθεί ο εθνικός αερομεταφορέας της Σιγκαπούρης, «Singapore Airlines», που είναι μία από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες πέντε αστέρων παγκοσμίως.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία «Japan Airlines» (JAL), που χαρακτηρίζεται και ως μία από τις πιο συνεπείς στην τήρηση των ωρών αφίξεων, κατέκτησε την πέμπτη θέση, ενώ οι κινεζικές εταιρείες «Cathay Pacific Airways» με έδρα τον Χονγκ Κονγκ και «Hainan Airlines» με έδρα το Πεκίνο βρέθηκαν στην έκτη και στην ένατη θέση αντίστοιχα.

3

Στο… πάνθεον των πιο καθαρών αερογραμμών συγκαταλέγεται και η αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Ντόχα, «Qatar Airways», με τελευταίες στην κατάταξη να βρίσκονται οι ευρωπαϊκές «Swiss International Air Lines» και «Lufthansa» με έδρες στην Βασιλεία της Ελβετίας και στην Κολωνία της Γερμανίας αντίστοιχα.

Η λίστα με τις 10 πιο καθαρές αεροπορικές εταιρείες

  1. ANA All Nippon Airways
  2. EVA Air
  3. Asiana Airlines
  4. Singapore Airlines
  5. Japan Airlines
  6. Cathay Pacific Airways
  7. Qatar Airways
  8. Swiss International Air Lines
  9. Hainan Airlines
  10. Lufthansa

ΔΗΜΟΦΙΛΗ