ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Το Περθ ξοδεύει… 278.000 δολάρια για να φτιάξει δημόσια τουαλέτα για τους Instagrammers

Αυστραλία: Το Περθ ξοδεύει… 278.000 δολάρια για να φτιάξει δημόσια τουαλέτα για τους Instagrammers
Facebook/Crawley Edge Boatshed

Το πιο αγαπημένο αξιοθέατο των Instagrammers στην Αυστραλία δεν είναι ούτε έργο Τέχνης, ούτε μνημείο της UNESCO.

Πρόκειται για το Crawley Edge Boatshed, ένα ξύλινο μπλε σπίτι στο Περθ, το οποίο για τους ντόπιους είναι σχεδόν αδιάφορο καθώς καθημερινά περνούν από δίπλα του με τα αυτοκίνητά τους και δεν το προσέχουν καν.

Όμως, χάριν του Instagram και των χρηστών του, αυτό το μικρό μπλε σπιτάκι έχει γίνει πλέον το αγαπημένο τουριστικό αξιοθέατο των επισκεπτών της πόλης.

Για τον λόγο αυτό, το κράτος αποφάσισε να ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ώστε να τοποθετηθεί στο σημείο μία δημόσια τουαλέτα, αφού αμέτρητοι τουρίστες περνούν εκεί ατελείωτες ώρες ώστε να φύγουν με μία -ή και περισσότερες- άψογη φωτογραφία.

Σημαντικό ρόλο στον λόγο που η διοίκηση της πόλης κατέφυγε σε αυτή τη λύση, έπαιξαν και τα παράπονα ιδιοκτήτη κοντινού εστιατορίου, ο οποίος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς τουρίστες χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τους. Τονίζει επίσης ότι η πλειονότητά τους είναι «αγενείς και προκαλούν ταραχές».

Έτσι, για να λυθεί το ζήτημα το Περθ θα δημιουργήσει την πρώτη του ηλιακή τουαλέτα, η οποία μάλιστα θα κοστίσει 278.000 δολάρια να δημιουργηθεί, ενώ κάθε χρόνο θα απαιτούνται 14.000 για τη συντήρησή της.

https://www.instagram.com/p/ByZ1uMzDGN6

Ωστόσο, η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου φέρει και προβλήματα.

Το Crawley Edge Boat Shed αντιθέτως με τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης, όπως η γέφυρα Elizabeth Quay, δεν βρίσκεται σε μία εύκολα προσβάσιμη και βολική τοποθεσία.

https://www.instagram.com/p/BxIdH6SlKv1

Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Swan, ο οποίος βέβαια αποτελεί και το ιδανικό background για τις περισσότερες φωτογραφίες στα social media. Είναι όμως κοντά και στον δρόμο Mounts Bay, με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούν να δουν το μπλε σπίτι να παρκάρουν σε κοντινές γειτονιές και έπειτα να περπατούν κατά μήκος του πολυσύχναστου δρόμου, τη στιγμή που κινούνται σε αυτόν εκατοντάδες οχήματα.

Perth spends $278k on public toilet for Instagrammers
Lilit Marcus, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ