ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σχέδιο κάνει... επιθυμητό το μεσαίο κάθισμα της τριάδας στα αεροπλάνα!

Νέο σχέδιο κάνει... επιθυμητό το μεσαίο κάθισμα της τριάδας στα αεροπλάνα!
Molon Labe Seating

Μπορεί να είναι ευρέως γνωστό ότι οι χειρότερες θέσεις στα αεροπλάνα είναι αυτές που βρίσκονται στη μέση της τριάδας, μία εταιρεία, όμως, θέλει να αλλάξει αυτή την... άβολη κατάσταση. 

Η «μάχη» που πρέπει να δίνουν οι αγκώνες για λίγο παραπάνω χώρο, αποτελεί πραγματικό... πονοκέφαλο για κάθε επιβάτη.

Ωστόσο, ένα νέο σχέδιο μπορεί να εξαλείψει τη διστακτικότητα που υπάρχει στην επιλογή θέσεων ή τουλάχιστον να καταστήσει την πτήση λιγότερο... μίζερη για τους «άτυχους» που θα βρεθούν στο μεσαίο κάθισμα.

Πρόκειται για σχέδιο της start-up εταιρείας Molon Labe Seating, που εδρεύει στο Κολοράντο. Το πλάνο, που έχει ονομαστεί S1, τοποθετεί τη μεσαία θέση λίγο πιο χαμηλά και πιο πίσω από τις άλλες δύο της σειράς, επιτρέποντας, έτσι, στον επιβάτη να απολαύσει την ίδια άνεση με τους υπολοίπους.

Άλλωστε, αυτά τα λίγα εκατοστά χώρου που... «ελευθερώνονται» επέτρεψαν στην εταιρεία να κάνει το μεσαίο κάθισμα πλατύτερο κατά 8-12 εκατοστά και άρα τη θέση βολικότερη.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 190718123835 03 airplane middle seat design


Πηγή: CNNi/Molon Labe Seating

Το σχέδιο πήρε μόλις τον περασμένο μήνα το «πράσινο φως» από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή από την εταιρεία Primus Aerospace στο Κολοράντο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Molon Labe Seating, κ. Χανκ Σκοτ τόνισε ότι ανέμενε οι θέσεις θα είναι διαθέσιμες σε δυο αεροπορικές εταιρείες μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2020.

No one wants the middle seat on airplanes. This design could change that, by Harmeet Kaur, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ