ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι στη Βόρεια Γαλλία: Λιλ, Ρουέν, Ρεν

Ταξίδι στη Βόρεια Γαλλία: Λιλ, Ρουέν, Ρεν

Μπορεί το Παρίσι και η Κυανή Ακτή να είναι οι πρωταγωνιστές του τουρισμού στη Γαλλία, όμως ο γαλλικός βορράς αξίζει την προσοχή μας – και την επίσκεψή μας! Ένα ταξίδι με σταθμούς τρεις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, τη Λιλ, τη Ρουέν και τη Ρεν, θα μας γεμίσει εικόνες από μια «διαφορετική» χώρα, θα μας δείξει την «άλλη» Γαλλία, περισσότερο άγνωστη τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο κοινό. 

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που της δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα, αν και φυσικά δεν μπορούμε ποτέ να θεωρήσουμε πως πρόκειται για μια περιοχή λιγότερο «ανεπτυγμένη» τουριστικά. Αντίθετα, διαθέτει αξιοθέατα που παραπέμπουν περισσότερο στον «ευρωπαϊκό βορρά» και τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, που θα μας μείνουν αξέχαστα.

Λιλ: Η πρωτεύουσα της Φλαμανδικής Γαλλίας

Μια από τις πιο πολύπλευρες πόλεις της Ευρώπης, βρίσκεται στα σύνορα με το Βέλγιο και είναι γενέτειρα ενός μεγάλου Γάλλου πολιτικού, του Στρατηγού Charle de Gaulle, του οποίου το όνομα έχει η κεντρική πλατεία. Στην πλακόστρωτη πλατεία θα βρούμε καφέ, εστιατόρια και την αγορά και από εκεί θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα σταθούμε στο Vieille Bourse, το «Παλιό Χρηματιστήριο», είναι ένα από τα πιο όμορφα κτήρια της πόλης, που ουσιαστικά αποτελείται από 24 πανομοιότυπα σπίτια που δημιουργούν μία εσωτερική «πλατεία». Συνεχίζουμε με την περίφημη Όπερα της Λιλ, ένα νεοκλασικό κτήριο απαράμιλλης ομορφιάς και θα καταλήξουμε στο παραμυθένιο Citadel, μία μεγάλη καταπράσινη έκταση όπου κατά μήκος της ρέει ένα μικρός ποταμός, ενώ ποδηλάτες, πεζοπόροι, παρέες φοιτητών και οικογένειες απολαμβάνουν την ηρεμία…

2
3

Ρουέν: Βόλτα στην ιστορική Νορμανδία

Η πατρίδα της Ζαν ντ’ Αρκ διαθέτει πολλές ομορφιές, είναι όμως και μια καλή αφετηρία για εξορμήσεις σε όλη τη Νορμανδία. Περπατώντας στην πόλη δεν θα παραλείψουμε μια βόλτα στον Καθεδρικό Ναό, και το Αστρονομικό ρολόι αλλά και τις γραφικές συνοικίες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Σε μικρή απόσταση γύρω από τη Ρουέν βρίσκεται η κωμόπολη Ζιβερνί, όπου βρίσκονται το σπίτι και οι κήποι του Μονέ και η γραφική Λεζ Αντελί, χτισμένη στις όχθες του Σηκουάνα, με το περίφημο κάστρο Γκαγιάρ και τα μεσαιωνικά σπίτια του Πετί Αντελί. Ταξιδεύοντας αντίθετα, δυτικά της Ρουέν, συναντάμε την Ντοβίλ, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα, με το διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Στα σύνορα της Νορμανδίας με την Βρετάνη βρίσκεται το εντυπωσιακό Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ, που βρίσκεται χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου, περιστοιχισμένο από ένα μεσαιωνικό χωριό.

4


Ρουέν, οι γραφικές συνοικίες της πόλης

5


Οι περίφημοι κήποι του Μονέ, στη Ζιβερνί

6


Η Λεζ Αντελί, χτισμένη στις όχθες του Σηκουάνα

7


Το εντυπωσιακό Μον Σεν Μισέλ, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το Αβαείο

8


Το αβαείο του Μον Σεν Μισέλ

Ρεν: Η ιστορική πρωτεύουσα της Βρετάνης

Υπολογίζεται πως η Ρεν κατοικείται εδώ και 2.000 χρόνια, ενώ σταθμός στην ιστορία της ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που την κατέστρεψε ολοσχερώς το 1720, καθώς έκαιγε για έξι μερόνυχτα. Η ανοικοδόμησή της όμως την ανέδειξε σε μια πανέμορφη πόλη, κι έτσι εμείς στη βόλτα μας στο κέντρο της θα δούμε την πλατεία Κοινοβουλίου, τα εντυπωσιακά τείχη, τα πολύχρωμα σπίτια, την Όπερα, το Δημαρχείο , την Πισίνα του Αγίου Γεωργίου και τον καθεδρικό του Αγίου Πέτρου. Από τη Ρεν, θα ταξιδέψουμε και στο πανέμορφο Σαιν-Μαλό με την παλιά περιτοιχισμένη πόλη να διατηρεί αναλλοίωτο τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα. Το κάστρο της πόλης έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο μουσείο, το ενυδρείο του Σαιν-Μαλό είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, ενώ δεν θα παραλείψουμε μια επίσκεψη στο νησάκι Γκραν-Μπε όπου βρίσκεται ο τάφος του φιλέλληνα Σατωμπριάν.

9


Η πανέμορφη Ρεν

10 copy


Η μεσαιωνική πόλη του Σαιν-Μαλό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ