ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Διαμονή σε… φούσκα και ελέφαντες για συντροφιά: Γνωρίστε τον μαγευτικό προορισμό της Ταϊλάνδης

Διαμονή σε… φούσκα και ελέφαντες για συντροφιά: Γνωρίστε τον μαγευτικό προορισμό της Ταϊλάνδης
Facebook/ Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort

Πώς θα σας φαινόταν να ζείτε μέσα σε μίαφούσκα και να κάνετε παρέα με ελέφαντες;

Το παραπάνω, όσο ψεύτικο κι αν ακούγεται, μπορείτε να το ζήσετε στην πόλη Τσιανγκ Ράι της Ταϊλάνδης και συγκεκριμένα στο κατάλυμα «Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort», όπου θα μείνετε σε «φούσκες» της ζούγκλας!

Ειδικότερα, πρόκειται για μία κατασκευή σαν θόλο, η οποία είναι διάφανη και βρίσκεται στη μέση της ζούγκλας, ακριβώς δίπλα από το «σπίτι» τριών θηλυκών ελεφάντων.

Οι «φούσκες» αυτές είναι ουσιαστικά μία επιπλέον παροχή σε ένα… συνηθισμένο δωμάτιο που θα κλείσει ο εκάστοτε ταξιδιώτης και προσφέρεται για 563 δολάρια το βράδυ!

Μάλιστα, δεν είναι άβολες, όπως ίσως θα φαντάζονταν οι περισσότεροι. Κάθε μία από αυτές, διαθέτει κλιματισμό, υπέρδιπλο κρεβάτι, ένα μικρό μπάνιο, τραπέζι με δύο καρέκλες καθώς και ένα κομοδίνο.

Οι ελέφαντες είναι σχεδόν μονίμως έξω από τις ιδιαίτερες «φούσκες», καθώς το προσωπικό του καταλύματος έχει τοποθετήσει την τροφή τους σχεδόν δίπλα.

Ωστόσο, στους επισκέπτες απαγορεύεται ρητά να αγγίξουν ή να ταΐσουν τα ζώα.

Πίσω από το όλο θέαμα, βρίσκεται η ΜΚΟ «Golden Triangle Asian Elephant Foundation», η οποία έχει υπό την προστασία της πάνω από 10 ελέφαντες.

Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν διασωθεί είτε από τους δρόμους της Μπανγκόκ όπου εκμεταλλεύονταν από εμπόρους για προσέλκυση τουριστών, είτε από επιχειρήσεις που προσέφεραν βόλτα πάνω σε ελέφαντες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNNi.

Η ΜΚΟ κάθε χρόνο διαθέτει σχεδόν 18.000 δολάρια για κάθε ελέφαντα.

New 'Jungle Bubbles' invite travelers to sleep next to elephants in Thailand's Golden Triangle / By Karla Cripps, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ