ΚΟΣΜΟΣ

Μοναδικό φαινόμενο: Η διάσημη λίμνη του «Dirty Dancing» γέμισε νερό μετά από 12 χρόνια ξηρασίας

Μοναδικό φαινόμενο: Η διάσημη λίμνη του «Dirty Dancing» γέμισε νερό μετά από 12 χρόνια ξηρασίας
CNNi

Το 2008 η Μάουντεν Λέικ, η λίμνη που έγινε γνωστή από την ταινία του 1987 Dirty Dancing ξεράθηκε και παρέμεινε έτσι για πάνω από μία δεκαετία. Φέτος το καλοκαίρι ωστόσο έχει αρχίσει και γεμίζει ξανά με νερό προς έκπληξη ντόπιων και επισκεπτών.

Αποτελώντας πόλο έλξης πολλών θαυμαστών της διάσημης ταινίας, πολλοί ταξιδεύουν στην Πεμπρόκε της Βιρτζίνια, για να περιδιαβούν στα ίδια σημεία που εμφανίζονται στο φιλμ: Ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να δει την καλύβα όπου έμενε η «Μπέιμπι» και η οικογένειά της και το κιόσκι όπου παραδίδοντας μαθήματα χορού.

Όμως η λίμνη όπου ο Πάτρικ Σουέζ και η Τζένιφερ Γκρέι τελειοποίησαν τη διάσημη χορευτική τους φιγούρα δεν είναι αυτό που ήταν. Το επίπεδο νερού της λίμνης άρχισε να πέφτει το 1999 για να επανέλθει το 2003. Το 2006 έπεσε και πάλι και το 2008 ξεράθηκε εντελώς.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, μετά από μία άνοιξη με αρκετές βροχές, οι υπάλληλοι παρατήρησαν ότι η λίμνη γεμίζει.

Καθώς η λίμνη ξεραίνεται και γεμίζει μόνη της, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μοναδικό φαινόμενοCNNi

«Έχει γεμίσει κατά το ένα τρίτο και φαίνεται πως το νερό διατηρήται» αναφέρει στο CNNi η τοπική αξιωματούχος Χέιντι Στόουν, ενώ προσθέτει: «Είναι πολύ συναρπαστικό. Οι επισκέπτες ενθουσιάζονται διότι για πολλά χρόνια ήταν ξερή και έμοιαζε πιο πολύ με βοσκότοπο. Είναι πολύ πιο όμορφη όταν γεμίζει νερό».

«Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λίμνη ξεραίνεται και γεμίζει ξανά με νερό, την κάνει μοναδική.


«Η λεκάνη της λίμνης είναι εντελώς μοναδική, όχι μόνο στα Απαλάχια αλλά και σε όλον τον κόσμο» λέει ο καθηγητής του Roanoke College Τζον Κόλεϊ, σε βίντεο που ανάρτησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο καθηγητή, η λίμνη κάθε 400 χρόνια φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της. «Όταν η λίμνη ξεραίνεται –δηλαδή αδειάζει- αυτοκαθαρίζεται μετακινώντας ιζήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον πυθμένα της κάτω από αυτό το μάλλον περίπλοκο υδραυλικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πραγματικά μεγαλύτερη, βαθύτερη και διατηρείται καθαρή».

Οι θαυμαστές της θα πρέπει να περιμένουν για να δουν αν η λίμνη θα γεμίσει εντελώς, αλλά ο Στόουν υποστηρίζει ότι ακόμη και χωρίς τη λίμνη, υπάρχουν άλλες δραστηριότητες στο καταφύγιο για να απολαύσετε, όπως ένα διήμερο πακέτο «Dirty Dancing» που περιλαμβάνει κυνήγι, δραστηριότητες στην ύπαιθρό και, προφανώς, ένα χορευτικό πάρτι.

Mysterious 'Dirty Dancing' lake is filling up with water 12 years after it dried up, by Alicia Lee, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ