ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οδοιπορικό στις φυλές Surma της Αιθιοπίας

Οδοιπορικό στις φυλές Surma της Αιθιοπίας
Louisa Seton

Μεγάλωσε στην Κένυα αλλά έχει την έδρα της στο Σύδνεϋ. Ο λόγος για τη φωτογράφο Λουίζα Σίτον η οποία έκανε επικό ταξίδι στις απομακρυσμένες περιοχές της Αιθιοπίας.

Εκεί απαθανάτισε τη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα των φυλών Surma, πριν αυτοί εξαφανιστούν.

Η Σίτον τράβηξε μία σειρά από εκπληκτικές φωτογραφίες στις οποίες ουσιαστικά διηγείται την ιστορία της επιβίωσης και της εξερεύνησής τους.

Η ίδια εξομολογείται ότι λατρεύει την Κένυα καθώς όταν ήταν μικρή πετούσε με τον πατέρα της με ένα μικρό αεροσκάφος πάνω από την εκπληκτική αυτή χώρα.

1

Πηγή:Louisa Seton

Κάθε φορά που επέστρεφα ήθελα να κάνω τα πορτρέτα των συγκλονιστικών αυτών ανθρώπων.

Ο κόσμος εστιάζει στην Αφρική αρνητικά. Παρουσιάζουν τους πολέμους, την πείνα και τον αγώνα που κάνουν. Εγώ όμως ήθελα να δείξω την άλλη όψη. Την υπερηφάνεια αυτών των δυνατών ανθρώπων, που έχουν άμεση σχέση με τη γη.

160316131310 18 ethiopia louisa seton super 169

Πηγή:Louisa Seton

Μέχρι στιγμής δεν είχα φωτογραφήσει τις φυλές Surma. Tων ανθρώπων που φορούν στα χείλη τους μία πλάκα. Όταν αυτές οι γυναίκες φτάσουν στην ηλικία των 14 ετών, σπάζουν τα κάτω δόντια τους με μία πέτρα και τοποθετούν αυτό το στρογγυλό πιάτο.

Αρχικά κόβουν τα χείλη τους με ξυράφι και τοποθετούν ένα ξύλινο πώμα, και μετά ένα μεγαλύτερο μέχρι να φτιάσουν στο σημείο να μπορούν να τοποθετήσουν ένα πιάτο κατασκευασμένο από άργιλο. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή, τόσο πιο μεγάλο κύρος έχουν.

Πιο εύκολο είναι να φωτογραφήσεις αυτά τα παιδιά. Συνέχεια γελούν και παίζουν μαζί μου. Τους κάνουν εντύπωση τα ξανθά μου μαλλιά και θέλουν να τα αγγίζουν συνέχεια.

Stunning photos of Ethiopia's vanishing tribes

By Matt Khoury, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ