ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Family Traveller: Δέκα ελληνικά νησιά στο top 10 των οικογενειακών διακοπών

Family Traveller: Δέκα ελληνικά νησιά στο top 10 των οικογενειακών διακοπών
pixabay

Την πρωτιά στη λίστα του Family Traveller για τα δέκα κορυφαία ελληνικά νησιά για τις φετινές οικογενειακές διακοπές, έχει η Αλόννησος.

Με προορισμούς από τα Δωδεκάνησα, έως τις Σποράδες, τα Επτάνησα αλλά και τις Κυκλάδες, η Αλόννησος, ξεχωρίζει για το φυσικό περιβάλλον της αλλά και τα θαλάσσια πάρκα της, όπως τονίζεται σε σχετικό δημοσίευμα για τα ελληνικά νησιά του ταξιδιωτικού διαδικτυακού μέσου της Βρετανίας Family Traveller.

Δείτε εδώ την κατάταξη του Family Traveller για τα ελληνικά νησιά

«Το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας είναι δύο από τις μοναδικές εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Αλόννησος ως Covid-free τουριστικός προορισμός με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με σχέδιο και σύστημα, η Αλόννησος μπαίνει καθημερινά στο μυαλό και την καρδιά όλο και περισσότερων ταξιδιωτών από Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης.

Η Τήλος με τον οικολογικό χαρακτήρα της, η Σκιάθος με τη ζωντάνια της, η φωτογενής Αντίπαρος, η ισορροπημένη Λευκάδα, η πολύχρωμη Σύμη, τα πανέμορφα Κουφονήσια, η αναζωογονητική Άνδρος, οι Παξοί της ιστιοπλοΐας και η μυθική Νάξος συμπληρώνουν τη λίστα για ιδανικές οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα.

«Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Ελλάδα θα μπορεί να υποδεχτεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες από τις 14 Μαΐου. Χωρίς αμφιβολία η επιλογή κάποιου ειδυλλιακού ελληνικού νησιού χωρίς συνωστισμό αποτελεί μία εξαιρετική προοπτική για τις φετινές οικογενειακές διακοπές», τονίζεται στον πρόλογο του δημοσιεύματος.

Η σχετική αξιολόγηση του Family Traveller έχει ως εξής:

1/10 Αλόννησος

2/10 Νάξος

3/10 Παξοί

4/10 Άνδρος

5/10 Κουφονήσια

6/10 Σύμη

7/10 Λευκάδα

8/10 Αντίπαρος

9/10 Σκίαθος

10/10 Τήλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ