ΚΟΣΜΟΣ

Η αντίδραση του Παλατιού στην ανακοίνωση για το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι

Η αντίδραση του Παλατιού στην ανακοίνωση για το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι
ΑΡ Photo

Ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να γράψει τα απομνημονεύματά του, στα οποία θα δίνει λεπτομέρειες για τις εμπειρίες του, τις περιπέτειές του, τις απώλειες και τα μαθήματα ζωής που τον βοήθησαν να γίνει ο άνθρωπος που είναι σήμερα.

Το βιβλίο θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House το 2022, θα περιλαμβάνει και έκδοση με audiobook, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σε ανακοίνωσή του ο ίδιος ο Χάρι είπε ότι γράφει αυτό το βιβλίο «όχι ως πρίγκιπας που γεννήθηκε, αλλά ως ο άνδρας που έχει γίνει».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν αντέδρασε αρχικά στην είδηση, όμως μετά από αίτημα του περιοδικού People, υπήρξε μια απάντηση, αν μπορεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει έτσι...

«Οποιαδήποτε διευκρίνιση για το βιβλίο θα έπρεπε να γίνει από το Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ», ήταν η επίσημη απάντηση του Παλαιτιού. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην απάντηση αυτή, ο Χάρι και η Μέγκαν αναφέρονται με τους επίσημους τίτλους τους.

Ρήξη ανάμεσα στον Κάρολο και τον Έντουαρντ

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Κάρολος φαίνεται πως οδηγείται σε σύγκρουση με το μικρότερο αδερφό του, πρίγκιπα Έντουαρντ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να ετοιμάζεται να θέσει σε αναστολή τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου ο οποίος ανήκε στον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο, παρά το γεγονός ότι ο μικρότερος αδερφός του τον έχει κληρονομήσει περισσότερα από 20 χρόνια πριν.

Το δουκάτο αναμενόταν να περάσει στον πρίγκιπα Έντουαρντ με ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ το 1999, στην οποία έλεγε ότι θα αντικαταστήσει τον πατέρα του «εν ευθέτω χρόνω». Την ίδια χρόνια, ο πρίγκιπας Έντουαρντ έλαβε τον τίτλο του κόμη του Έσεξ από την βασίλισσα μετά το γάμο του με την Σόφι Ρις- Τζόουνς.

@AP Photo

Μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου φέτος τον Απρίλιο, ο τίτλος επανήλθε αυτόματα στο μεγαλύτερο γιο του Φίλιππου, τον Κάρολο σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση η οποία υπογράφηκε από το βασιλιά Γεώργιο, τον πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν έδωσε τον τίτλο στο γαμπρό του το 1947.

Ο Κάρολος έχει πλέον το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θα παραχωρήσει τον τίτλο στον αδερφό του Έντουαρντ, σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας ή εάν θα τον αφήσει σε αναστολή. Όπως γράφουν οι Sunday Times, λέγεται ότι σκέφτεται να παραβιάσει την εντολή του πατέρα του και τη δέσμευση που έδωσε το 1999, καθώς αξιολογεί το μέλλον του.

Μια πηγή δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα: «Ο πρίγκιπας είναι ο δούκας του Εδιμβούργου και εξαρτάται από αυτόν τι θα συμβεί στον τίτλο. Δε θα πάει στον Έντουαρντ», ενώ και μία άλλη πηγή επιβεβαίωσε την είδηση: «Ο τίτλος του δούκα του Εδιμβούργου δε θα πάει σε αυτούς (στους Έσεξ)». Στις φήμες απάντησε το παλάτι με έναν εκπρόσωπο να λέει: «Δεν σχολιάζουμε θέματα που σχετίζονται με την άνοδο στον θρόνο».

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι ο γιος του Χάρι, Άρτσι, δε θα πάρει ποτέ τον τίτλο του πρίγκιπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ