ΚΟΣΜΟΣ

Μoulin Rouge - Παρίσι: Μια βραδιά στον πιο διάσημο Κόκκινο Ανεμόμυλο του κόσμου

Μoulin Rouge - Παρίσι: Μια βραδιά στον πιο διάσημο Κόκκινο Ανεμόμυλο του κόσμου
Το Moulin Rouge βρίσκεται στο Παρίσι, στην περιοχή της Μονμάρτης. Ο διάσημος κόκκινος ανεμόμυλος αποτελεί ορόσημο του καμπαρέ σχεδόν από τότε που άνοιξε τις πόρτες του. Pixabay

Ακριβώς πάνω από ένα από τα διασημότερα καμπαρέ του πλανήτη, δεσπόζει ένας κατακόκκινος ανεμόμυλος. Και μέσα σε αυτόν τον ανεμόμυλο, υπάρχει ένα δωμάτιο, το οποίο, μέχρι σήμερα, παρέμενε καλά κρυμμένο μυστικό.

Τον επόμενο μήνα, μία «επίλεκτη», ολιγομελής ομάδα ταξιδιωτών θα μπορέσει να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό του, καθώς το Moulin Rouge, μέσω συνεργασίας του με μια διάσημη πλατφόρμα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων, θα τους δώσει την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν εκεί.

Το δωμάτιο του ανεμόμυλου έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές μπουντουάρ, με πλούσιες, παστέλ κουρτίνες, ενώ τους χώρους του κοσμούν τεχνουργήματα του περασμένου αιώνα. Πινελιές, όπως μπουκαλάκια με ακριβά αρώματα και vintage κουστούμια, που αποτελούν αναφορά στην ατμόσφαιρα και την αισθητική του καμπαρέ του κάτω ορόφου.

Το Moulin Rouge βρίσκεται στο Παρίσι, στην περιοχή της Μονμάρτης. Ο διάσημος κόκκινος ανεμόμυλος αποτελεί ορόσημο του καμπαρέ σχεδόν από τότε που άνοιξε τις πόρτες του, αν και ο πρωτότυπος ανεμόμυλος κάηκε το 1915, κι έτσι τον ξαναέφτιαξαν από την αρχή τη δεκαετία του ’20.

Για πολλούς τουρίστες της πόλης του φωτός, μια επίσκεψη στο Παρίσι δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη εμπειρία, χωρίς την απαραίτητη στάση στο καμπαρέ, ενώ όλοι όσοι θέλουν να τη βιώσουν στο έπακρο, κλείνουν εισιτήριο για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σόου του πλανήτη, το καν-καν του Moulin Rouge.

Αν και πάντα αποτελούσε ατραξιόν, το ενδιαφέρον για το Moulin Rouge αναζωπυρώθηκε μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία που σημείωσε η ταινία του 2001, «Moulin Rouge!», που όχι μόνο έβαλε ξανά το ομώνυμο καμπαρέ στον χάρτη των ταξιδιωτών, αλλά προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου και για την ιστορία του, αλλά και την κουλτούρα των καμπαρέ.

Η πρόσφατη ανακαίνιση του ανεμόμυλου λόγω της συνεργασίας του Moulin Rouge με τη διαδικτυακή πλατφόρμα, έντυσε και τη βεράντα δίπλα από τον ανεμόμυλο με ατμοσφαιρικά φωτάκια. Όποιοι έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί, θα μπορέσουν να απολαύσουν τη θέα του καμπαρέ κάτω από τα αστέρια, σαν άλλοι Ewan McGregor και Nicole Kidman. Πρωταγωνιστές για λίγη ώρα στο δικό τους παραμύθι.

Stay in a sumptuous room inside the Moulin Rouge, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ