ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη Μαζεράτι και σκούτερ στα διάσημα Ισπανικά Σκαλιά – Πρόστιμο σε Αμερικανούς τουρίστες

Μετά τη Μαζεράτι και σκούτερ στα διάσημα Ισπανικά Σκαλιά – Πρόστιμο σε Αμερικανούς τουρίστες
Oι τουρίστες ηλικίας 28 και 29 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου όταν ένας από αυτούς έριξε το σκούτερ του από τις σκάλες, και μάλιστα τρεις φορές Screen Grab

Δύο Αμερικανοί τουρίστες καταδικάστηκαν σε χρηματικό πρόστιμο και προσωρινή απαγόρευση εισόδου στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης αφού προκάλεσαν καταστροφές στα φημισμένα Ισπανικά Σκαλιά της πόλης με τα ηλεκτρικά τους σκούτερ.

Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη σύλληψη ενός Σαουδάραβα, ο οποίος κατέβηκε με τη νοικιασμένη Maserati του τα διάσημα σκαλιά – μνημείο του 18ου αιώνα, επίσης προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τουρίστες ηλικίας 28 και 29 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου όταν ένας από αυτούς έριξε το σκούτερ του από τις σκάλες, και μάλιστα όχι μία αλλά τρεις φορές καταστρέφοντας ολοσχερώς τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Το κόστος επιδιόρθωσης της ζημιάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανέρχεται στα 25.000 ευρώ, ενώ το ζευγάρι των τουριστών έλαβε πρόστιμο 400 ευρώ ο καθένας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Στους Αμερικανούς τουρίστες επιβλήθηκε επίσης διήμερη απαγόρευση να επισκεφτούν την περιοχή γύρω από τα σκαλιά.

Τα Ισπανικά Σκαλιά περιλαμβάνονται ανάμεσα στα πιο διάσημα αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας. Οφείλουν την ονομασία τους στην ισπανική πρεσβεία η οποία εδρεύει στο παλάτι της πλατείας που βρίσκεται ακριβώς από πίσω.

Η αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ανακαίνιση του μνημείου –το οποίο έχει αποθανατιστεί σε πολυάριθμες ταινίες με πιο εμβληματική την ταινία του 1953 «Διακοπές στη Ρώμη», με πρωταγωνιστές τους Όντρεϊ Χέπμπορν και Γκρέγκορι Πεκ, ολοκληρώθηκε το 2015.

skalinata.jpg
Ένα μήνα πριν ένας Σαουδάραβας τουρίστας είχε κατέβη με τη νοικιασμένη Μαζεράτι του το διάσημο μνημείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ