ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Επέστρεψε η 50χρονη που έμεινε 500 μέρες σε σπηλιά για ένα πείραμα

Ισπανία: Επέστρεψε η 50χρονη που έμεινε 500 μέρες σε σπηλιά για ένα πείραμα
H 50χρονη Beatriz Flamini Screen grab/Youtube/

Σε μία σπηλιά στο Los Gauchos στην Ισπανία, και ολομόναχη, η 50χρονη σήμερα Beatriz Flaminiεπανήλθε στον πολιτισμό έπειτα από 500 μέρες κάτω από τη γή, σε βάθος 230 ποδιών, και χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο,

Η 48χρονη τότε Beatriz, αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, συμμετέχοντας σε πείραμα για τις ικανότητες του ανθρώπινου μυαλού και τους κιρκάδιους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στις πρώτες the δηλώσεις τόνισε ότι «τα σπήλαια είναι πολύ εχθρικά για τον εγκέφαλο γιατί δεν βλέπεις το φως της ημέρας, δεν ξέρεις πώς περνάει ο καιρός, δεν έχεις νευρολογική διέγερση».

Επιστρέφοντας στην κανονική ζωή και βλέποντας ξανά το φως της ημέρας, παραδέχτηκε ότι χάνει την ισορροπία της και ζήτησε να την κρατούν αλλά και να της επιτρέψουν να κάνει ένα ντους, αφοού δεν είχε αγγίξει νερό εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η ασχολία της όλο αυτό το διάστημα ήταν να κάνει ασκήσεις, ζωγραφιές, και πλέκοντας μάλλινα καπέλα. Μαζί της είχε δύο κάμερες GoPro, διάβασε 60 βιβλία και κατανάλωσε 1.000 λίτρα νερό, σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ