TRAVEL

14 Ισπανικά εδέσματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

14 Ισπανικά εδέσματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Gaye Gerard/Getty Images/Ideal Image

Η Ισπανική κουζίνα διακρίνεται από χρώματα και αρώματα. Υπάρχουν 14 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Η ταπεινή ισπανική πίτα (Tortilla), είναι συνήθως γεμισμένη με λουκάνικο chorizo (τσορίθο), πιπεριές, κρεμμύδια και πατάτες σε κύβους. Μία τέλεια τορτίγια θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι μαλακή και υγρή στο κέντρο.

Τα Fideua είναι ένα είδος ισπανικών ζυμαρικών. Είναι δημοφιλή στην Καταλονία και τη Βαλένθια, χρησιμοποιούνται στα πιάτα θαλασσινών. Ανταγωνίζονται την παέγια τόσο στη γεύση όσο και στην πολυπλοκότητα τους.

Gazpacho

Είναι μια κρύα σούπα με βάση την ντομάτα. Ιδανική για ένα καυτό καλοκαίρι της Σεβίλλης. Εκτός από ντομάτα, έχει πιπεριές, σκόρδο, ψωμί και ελαιόλαδο.

Jamon

Tο ζαμπόν ή χοιρομέρι είναι ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της Ισπανίας. Το ζαμπόν Serrano (του βουνού) είναι το πιο κοινό είδος και προέρχεται από λευκούς χοίρους. Ωστόσο, το πιο ακριβό είναι το Ιβηρικό Χαμόν το οποίο προέρχεται από το κρέας μαύρων χοίρων.

Churros

Άλλη μια αγαπημένη τηγανιτή ζύμη που παραπέμπει σε λουκουμαδάκια. Tα churros σερβίρονται με ζάχαρη και λιωμένη σοκολάτα και είναι το αγαπημένο γλυκό σε φεστιβάλ.

Pimientos de Padron

Πρόκειται για ένα τηγανητό πιάτο που βασίζεται σε πράσινες πιπεριές που προέρχονται από την ομώνυμη πόλη.

Valenciana

Πρόκειται για συνταγή που παρασκευάζεται στη Βαλένθια και έχει δύο εκδοχές. Η μία με κοτόπουλο και η άλλη με θαλασσινά.

Leche frita

Πρόκειται για ένα απλό αλλά γευστικό γλυκό. Χτυπάτε γάλα με κρόκους αυγών και αλεύρι. Τα διατηρείτε στην απλή ψύξη μέχρι να στερεοποιηθούν και μετά τα τηγανίζετε. Είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά στην Ισπανία.

Bacalao

Ο παστός μπακαλιάρος σερβίερεται με πολλούς τρόπους. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής όταν σερβίρεται με την PIL-PIL σάλτσα που αποτελείται από ελαιόλαδο, σκόρδο και χυμό ψαριών. Αυτή η συνταγή προέρχεται από τη χώρα των Βάσκων.

Μigas

Το φαγητό των αγροτών που έχει κατακλύσει και τα ακριβά εστιατόρια. Πρόκειται για τριμμένη φρυγανιά που τηγανίζεται με chorizo και μπέικον. Η απλότητα της ισπανικής μαγειρικής σε όλο της το μεγαλείο.

Patatas bravas

Πρόκειται για κύβους πατάτας που είναι επικαλυμμένοι και τηγανισμένοι σε πικάντικη σάλτσα.

Croquetas

GettyImages 512785272


Romain Maurice/Getty Images for SOBEWFF®/Ideal Image

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα γευστικά τηγανητά ... σωληνάκια που έχουν ως κύρια συστατικά φρυγανιά, σφιχτή μπεσαμέλ, μπακαλιάρο ή και ζαμπόν. Είναι σωλήνες με μπεσαμέλ εγκιβωτισμένοι σε τηγανητά φρυγανιά.

Fabada

Μια αγαπημένη συνταγή της Αστούριας. Έχει βασικό συστατικό τα λευκά φασόλια Fabe τα οποία σερβίρονται με ένα μείγμα αλλαντικών και άλλα κρεατικά όπως το λουκάνικο chorizo (τσορίθο), χοιρινή κοιλιά, μπέικον και ισπανικά λουκάνικα αίματος (αναμειγνύουν το αίμα του χοίρου με ρύζι, μυρωδικά, λαρδί -ή κρέας- και κρεμμύδια).

Albondigas

Πρόκειται για τα αγαπημένα τάπας, κάτι σαν ορεκτικά δηλαδή, τα οποία έχουν κύριο συστατικό τα καλαμαράκια. Υπάρχουν βέβαια και άλλες εκδοχές με κρέας.


14 essential Spanish dishes everyone should try

By Jon Yeomans, for CNN